avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,
sunt o mamica disperata,am doi copii,unul mic de doar doi ani,am pierdut serviciul dupa cei doi ani de stat ac.cu copilul,intru in somaj,voi avea un venit destul de mic...
pe sotul meu l-am prins cu prietena noastra de familie,traieste cu ea de ceva timp...

l-am dat afara,iar ca razbunare nu mai da niciun ban la copii.el are banii,are un serviciu bun.

acum intreb si eu,pot sa il dau in judecata pentru pensie?
fara a divorta pentru ca nu am banii de divort...:(
daca ma duc la judecatoria sectorului de care apartin pot sa ma prezint fara avocat?

atunci cand voi divorta pot cere despagubiri?
eu in urma a tot ce s-a intamplat am avut de suferit un accident vascular (aici este o poveste lunga)

Cel mai recent răspuns: carmin , utilizator 13:17, 6 Ianuarie 2013
buna ziua,sotul meu va divorta el, iar custodia va fi comuna.
acum intreb si eu ce inseamna custodie comuna?
el va plati pensie alimentara?
copilul va sta si la el?
daca el nu vrea sa ia copilul o perioada de timp?

el imi cere mie custodia comuna sa nu plateasca pensie alimentara, eu daca accept custodia comuna iar el nu plateste niciun ban, va fi obligat sa ia copilul la el de doua ori pe luna?
si daca el nu poate lua copilul, eu va trebui sa il dau in judecata pentru a cere custodia copilului???

nu inteleg cum sta treaba cu custodia comuna. :(
sunt in ceata rau...:(
va multumesc de ajutor
1.Exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti, prespune ca deciziile importante privitoare la cresterea si educarea minorului sa fie luate impreuna de cei doi parinti.
Locuinta minorului va fi insa stabilita la unul dintre cei doi parinti, instanta urmand sa tina seama la luarea acestei masuri de interesul superior al minorului.
2.In situatia in care locuinta minorului va fi stabilita la mama, tatal va fi obligat la plata unei pensii de intretinere in favoarea acestuia, pensie care va putea fi stabilita in functie de venitul realizat de tata sau raportata la venitul minim pe economie dupa caz.
3. In aceeasi varianta de la pct.2, adica daca locuinta minorului va fi stabilita la mama, minorul nu va locui efectiv la tata, ci va putea fi luat periodic de catre tata in domiciliul sau, in cadrul programului de vizita stabilit pe cale judecatoreasca si asta numai in masura in care se va solicita un astfel de program si daca acest program va avea ca varianta aceasta modalitate de vizita.
4.Daca se va stabili un program de vizita al minorului pe cale judecatoreasca in favoarea tatalui, acesta va fi obligat sa-l respecte intocmai ( pe ore, zile si/sau perioade)
Daca tatal va intelege insa ca ulterior sa nu- si exercite dreptul de vizita conform programului stabilit, ci doar ocazional sau deloc, ramane de vazut pentru ca optiunea ii apartine.
Concluzionand- sunt multe aspecte asupra carora este bine sa va informati , pentru ca obtinerea unei hotarari judecatoresti intr-o anume varianta, poate aduce noi neintelegeri si noi litigii pe rolul instantei si este de preferat sa incercati sa le evitati pe cat puteti.
Detalii asupra problemelor de mai sus aveti si aici:
[ link extern ]
va multumesc mult de tot :)
am inteles...

o zi buna
cu respect :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea variantei corecte de divort mafi42 mafi42 Buna ziua ! Urmeaza sa am procesul de divort foarte curand.In urma divortului amiabil eu urmeaza sa primesc custodia copilului minor .Mai avem inca un copil ... (vezi toată discuția)
Divort alkalina alkalina Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune. Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca ... (vezi toată discuția)
Divort magdabuc magdabuc buna ziua,m-am despartit de sotul meu care este plecat din tara,in comun nu avem decat un copil de 3 ani si jumatate.Intrebarea mea este daca pot baga divort ... (vezi toată discuția)