avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare custodie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare custodie.

Buna seara,

Am o intrebare. Sunt in curs de divort cu 2 copii. fata are 10 ani baiatul 4 ani. pentru a scuti fata de a merge in fata instantei am hotarat ca e mai bine sa renunt la custodia copiilor in favoarea tatalui. Sa mearga copii la scoala ;la care au invatat pana acum, sa nu.i rup de mediul lor. CU tatal lor m.am inteles de comun acord sa ma lase sa vad copii de cate ori vreau, sa vina si ei la mine, sa se duca la bunici oricand. Mi s.a parut normal asa, insa daca stau si ma gandesc nu vreau sa se intoarca si sa nu ma mai lase sa nu.i mai vad deloc. Sa ma decada din drepturi. Am uitat sa precizez ca eu lucrez. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat si sa.mi spuneti daca poate sa atace asta in instanta si sa nu ma mai lase sa vad copii sau sa vina la mine. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 19:47, 27 Martie 2011
ar fi indicat sa expuneti instantei despre intelegerea initiata si acceptata cu ex sotul.de asemenea, sa solicitati(chiar daca exista aceasta intelegere) ca instanta sa va acorde acest drept prin dipozitivul sentintei;cu alte cuvinte sa solicitati dreptul de a face vizite la domiciliul ex sotului si sa stabileasca instanta inclusiv faptul ca aveti dreptul sa luati copii o data la 2-3 saptamani in week la dvs acasa.astfel, evitati eventuale neplaceri sau chiar un proces nou.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
Gabriel Zagrean, Avocat
Ce sa spun..decizia incredintarii minorilor catre tata va apartine..insa trebuie sa stiti un lucru legat de ascultarea minorei in varsta de 10 ani.
Indiferent de pozitia dvs. procesuala in cadrul divortului, in sensul acordului dvs. ca ambii minori sa fie incredintati tatalui, minora in varsta de 10 ani tot va fi ascultata de catre instanta cu privire la optiunea sa privind incredintarea.
In privinta programul de vizita, pentru a avea o certitudine asupra programului de vizita, tocmai pentru a nu avea surpriza ca tatal sa va interzica ulterior vizitarea minorilor ( pentru ca o poate face atata vreme cat nu exista o hotarare in acest sens) puteti solicita chiar acum in cadrul actiunii de divort stabilirea unui program de vizita.
Programul de vizita al minorilor poate fi stabilit si ulterior pe cale separata, insa in acest caz va trebui sa promovati atunci dvs. o actiune in acest sens.
In concluzie, opinia mea este sa ma cumpaniti asupra deciziei de a lasa ambii minori in grija tatalui, iar daca asa hotarati, sa va angajati un avocat care sa va formuleze un program de vizita adecvat varstei acestora, un program care sa fie in asa maniera " construit" incat sa fie atat in interesul acestora dar si al dvs.
Revin cu o completare in urma mesajului dvs.
Nu se pune problema decaderii dvs. din drepturile parintesti, fiind necesare anumite conditii pentru a se lua o astfel de masura, insa asa cum spuneam pe vorbe e bine sa nu mergeti si sa stabiliti clar de acum un program de vizita.
Este evident ca un urma unei astfel de hotarari, veti pastra dreptul de a veghea la cresterea si educarea minorilor si totodata veti avea dreptul sa aveti relatii personale cu minorii in masura in care veti solicita acest lucru.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
exact despre asta vorbeam. ca in prezenta avocatilor sa stipulam toate conditiile. si de vizita si de toate. vreau ca pe 27 mai cand amvem urmatoarea chemare sa se termine totul. daca nu tre sa las sa decurga totul conform procedurilor, insa e stresant pentru copil si pentru martorii implicati.
Deci ca sa intelegeti dvs. mai bine..o intelegere asa in fata avocatilor este egala cu 0 cate vreme nu solicitati stabilirea unui program de vizita si instanta nu il stabileste prin hotarare.
asta vroiam sa stiu. daca noi ne intelegem pana la urmatorul termen tot va fi chemata fata in instanta si martorii? daca depunem doleantele noastre pana pe 25 respectiv 27 mai?

Alte discuții în legătură

Audierea copiilor in procesul de divort Eladaela Eladaela Buna seara!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Ma intereseaza cum anume se desfasoara audierea copiilor pentru a se stabili custodia si daca ... (vezi toată discuția)
Program de vizita elkahlout_roxana elkahlout_roxana in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)