avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare custodie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare custodie.

Buna seara,

Am o intrebare. Sunt in curs de divort cu 2 copii. fata are 10 ani baiatul 4 ani. pentru a scuti fata de a merge in fata instantei am hotarat ca e mai bine sa renunt la custodia copiilor in favoarea tatalui. Sa mearga copii la scoala ;la care au invatat pana acum, sa nu.i rup de mediul lor. CU tatal lor m.am inteles de comun acord sa ma lase sa vad copii de cate ori vreau, sa vina si ei la mine, sa se duca la bunici oricand. Mi s.a parut normal asa, insa daca stau si ma gandesc nu vreau sa se intoarca si sa nu ma mai lase sa nu.i mai vad deloc. Sa ma decada din drepturi. Am uitat sa precizez ca eu lucrez. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat si sa.mi spuneti daca poate sa atace asta in instanta si sa nu ma mai lase sa vad copii sau sa vina la mine. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 19:47, 27 Martie 2011
1.Cu privire la ascultarea minorei, v-am aratat in primul raspuns ca va fi ascultata, fie ca sunteti de acord cu incredintarea ei catre tata, fie ca nu.
Tocmai de aceea instanta a fixat un termen in camera de consiliu in data de 25 mai inainte de data procesului.
2.Proba cu martori se va administra numai pe acele cereri din cadrul procesului, unde nu exista intelegere., pentru ca in cazul dvs. ar trebui sa aveti un capat principal- divortul si patru cereri accesorii divortului-incredintare minori, stabilire pensie in favoarea acestora, numele si stabilirea programului de vizita.
Se va lua act de acordul dvs. daca exista, asa cum spuneam pe toate cererile de mai sus doar pe data de 27 mai, adica la termen, indiferent de ce depuneti dvs. prin registratura instantei.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
mai am o intrebare. martorii vor mai fi chemati? audiati? dca noi depunem intelegerile noastre?
Daca nu au fost citati...,nu se vor prezenta...,daca da ,atunci vor fi audiati...,fata va sta acasa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea copiilor in procesul de divort Eladaela Eladaela Buna seara!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Ma intereseaza cum anume se desfasoara audierea copiilor pentru a se stabili custodia si daca ... (vezi toată discuția)
Program de vizita elkahlout_roxana elkahlout_roxana in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)