avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... audierea copiilor in procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

audierea copiilor in procesul de divort

Buna seara!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.
Ma intereseaza cum anume se desfasoara audierea copiilor pentru a se stabili custodia si daca copiii pot fi audiati ca martori in proces.Mentionez ca au varsta de 14,respectiv 17 ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:01, 10 Iulie 2010
Cei doi minori vor fi ascultati de instanta in camera de consiliu numai cu privire la optiunea pe care o au in ceea ce priveste incredintarea.
Descendentii nu pot fi audiati in calitate de martori in procesele de divort-art190 c.proc.civ.
Pot fi audiati insa in calitate de martori rudele si afinii pana la gradul 3 inclusiv.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ,audierea copiilor se realizeaza in camera de consiliu ,insa din practica judecatorul ii cheama mai aproape si fara sa auda publicul ii pune cateve intrebari de genul/cu cine doreste sa ramana minorul etc. sunt audiati copii peste 10 ani ,nu sunt intrebati de relatia parintilor
Multumesc mult pentru raspuns.
Mai am o nelamurire:)...cine participa la audierea copiilor?
copii vor fi ascultati in camera de consiliu ( biroul judecatorului și nu in sala), daca judecatorul vrea audierea in sala puteti sa va opuneti cu succes... La audierea minorului sau minorilor participa doar judecătorul, atât.
Va multumesc!
Desi copiii mei sunt destul de mari,am totusi emotii in privinta acestei audieri.
Nu as fi vrut sa ii fac sa treaca prin asta,dar din cate am inteles aceasta audiere este inevitabila:).

Alte discuții în legătură

Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului ... luizaradu luizaradu Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului de vizita a minorilor. Pe data de 24 februarie trebuie sa ma prezint pentru audierea ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa-mi duc copilul la tribunal la audieri  stafie m          stafie m in procesul fond-program vizita minor mi sa cerut sa duc copilul de 7 ani la tribunal la audieri si vreau sa stiu cine o sa-l audieze ? ce intrebari o sa i se ... (vezi toată discuția)