avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trebuie sa-mi duc copilul la tribunal la audieri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trebuie sa-mi duc copilul la tribunal la audieri

in procesul fond-program vizita minor mi sa cerut sa duc copilul de 7 ani la tribunal la audieri si vreau sa stiu cine o sa-l audieze ? ce intrebari o sa i se puna de judecatoare si daca o sa mai fie cineva in sala inafara de judecatoare si copil si daca o sa-l audieze intr-o sala de judecata? multumesc pt toate raspunsurile
copilul se audiaza în camera de consiliu, de către judecator..sedinta nu este publica...intrebarile sunt referitoare la relatia cu parintii, comportament fata de el si altele legate de viata de familiei si de care parinte ii place mai mult si de ce..
Numai copiii care au implinit varsta de 10 ani sunt audiati. Sunt exceptii cand cei de varste mai mici sunt adusi la instanta. Audierea are loc in biroul judecatorului , nu in sala de judecata ,iar judecatorul doreste sa isi faca o parere despre relatia dintre copil si parintele care solicita programul de vizitare . Ma surprinde aceasta p[roba. In gerneral se dispune o ancheta sociala la Autoritatea tutelara care stabileste situatia de fapt si formuleaza o opinie.
Daca partile sunti de acord cu programul de vizitare, nu se mai audiaza minorul.
Av.Ioana Cazacu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea copiilor in procesul de divort Eladaela Eladaela Buna seara!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Ma intereseaza cum anume se desfasoara audierea copiilor pentru a se stabili custodia si daca ... (vezi toată discuția)
Divort prin intelegere (din culpa comuna) raluca dragan raluca dragan in cazul divortului prin intelegere (din culpa comuna), se poate pronunta hotararea de divort de la primul termen? daca am cazut de acord asupra custodiei ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor - op Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Urmare a divortului, fiica mi-a fost incredintata spre crestere si educare, iar fostei sotii baietelul. In favoarea mea s-a stabilit un program de vizita ... (vezi toată discuția)