avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... audierea copiilor in procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

audierea copiilor in procesul de divort

Buna seara!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.
Ma intereseaza cum anume se desfasoara audierea copiilor pentru a se stabili custodia si daca copiii pot fi audiati ca martori in proces.Mentionez ca au varsta de 14,respectiv 17 ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:01, 10 Iulie 2010
Judecatorul si grefierul participa la ascultarea minorului.
:)Am citit pe unul din subiectele de pe acest forum ca instanta stabileste ptr tata un program de vizitare a minorilor....
Daca copiii refuza sa il vada(si au,cred eu,motivele lor)poate cineva sa ii oblige la acest lucru sau as putea fi acuzata eu ca le influentez decizia??
In acest moment sotul meu(inca)nu mai locuieste cu noi de cateva saptamani.Copiii refuza sa vorbeasca cu el si tot timpul ma acuza ca eu ii influentez,ca eu nu ii las sa vorbeasca cu el.
Copiii m-au intrebat daca dupa divort vor fi obligati sa mearga la el asa cum va stabili instanta....
Eu le-am spus ca nimeni nu ii va putea obliga.....specialistul ce spune?
Instanta stabileste un program de vizita al minorilor numai in situatia in care acesta este solicitat de tata in cadrul actiunii de divort sau daca nu , ulterior acesta poate fi solicitat si pe calea unei actiuni separate.
In situatia in care se stabileste acest program de vizita si minorii nu doresc sa isi vada tatal, acestia nu pot fi luati cu forta, mai ales ca in cazul dvs. discutam de copii cu varste mari 14 si 17 ani si care isi pot spune clar si personal optiunea si chiar motiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului ... luizaradu luizaradu Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului de vizita a minorilor. Pe data de 24 februarie trebuie sa ma prezint pentru audierea ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa-mi duc copilul la tribunal la audieri  stafie m          stafie m in procesul fond-program vizita minor mi sa cerut sa duc copilul de 7 ani la tribunal la audieri si vreau sa stiu cine o sa-l audieze ? ce intrebari o sa i se ... (vezi toată discuția)