Buna ziua!
Tatal meu a cumparat un teren pe care eu imi construiesc acum casa. Vreau sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care doresc sa pun totul pe numele meu si al viitorului sot?
Mai am un frate si nu vrem ca acest teren sa intre in succesiune.
Ar trebui sa face contract de vanzare cumparare sau se poate si printr-o donatie?Vrem sa facem actele in momentul in care va fi gata casa.
Multumesc!
Cel mai bine ati face un act de vanzare cumparare chiar daca taxele notariale sunt mai mari decat la donatie, insa donatia poate fi mai usor atacata de frate pt liberalitate excesiva dupa decesul tatalui.
Daca doriti sa il intretineti pe tatal dvs puteti face un contract de intretinere. Acest contract transfera proprietatea la fel ca si un contract de vanzare cumparare insa difera de acesta prin faptul ca trebuie sa va indepliniti obligatia de intretinere pentru tatal dvs ( asigurare alimente, medicamente, menaj etc).
Daca faceti contract de vanzare cumparare trebuie sa aveti grija ce pret puneti in contract si cum faceti dovada ca acest pret a fost platit. In cazul contractului de vanzare cumparare intre rude, instantele , nu de putine ori, au considerat, in mod nefericit, acest contract donatie deghizata chiar daca acest contract a fost facut la notar.