avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... radierea unei condamnarii cu suspendare de 3 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

radierea unei condamnarii cu suspendare de 3 ani

Am fost condamnat in 2004 la 3 ani cu suspendare.Vreau sa stiu daca dupa inplinirea celor 3 ani adica in 2007 sau in 2010(adica la 3 ani dupa efectuarea condamnarii cu suspendare) cazierul meu judiciar a fost radiat de drept .Am nevoie de cazier prt angajare.Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
daniel.gramus, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:19, 28 Aprilie 2010
Trebuie sa faceti cerere de reabilitare judecatoreasca. Termenul de reabilitare s-a implinit dat reabilitarea nu opereaza de drept in cazul dvs ci se dispune de atre instanta.
Puteti verifica la serviciul caziere , prin solicitarea eliberarii unui certificat de cazier judiciar. daca veti constata fapotul ca nu a intervenit reabilitarea de drept, va puteti adresa instantei ca re a pronuntat condamnarea , cu o cerere prin care sa solicitati constatarea interventiei reabilitarii de drept ca urmare a indeplinirii de catre dvs. a conditilor impuse pe perioada termenului de incercare .
va multumesc ptr raspuns.
Dar inteleg ca ar trebui sa se radieze de drept avind in vedere condamnarea cu suspendare si faptul ca in acesti 3 ani nu am savirsit o alta infractiune.Multumesc
Daca ati avut o condamnare su suspendarea conditionata a executarii pedepsei , la finele termenului de incercare opereaza reabilitarea de drept, conform art. 81 din Codul penal. Totusi, din varii motive, este posibil sa nu se fi intamplat, daca , de exemplu nu v-ati indeplinit obligatiile civile , cu rea credinta, sau ati mai comis vreo fapta penala in cuprinsul termenului de incercare. Intai verificati si apoi adresati-va instantei , daca veti figura in continuare cu probleme in cazier.
Cat dureaza (ca perioada de timp ) arobarea de catre instanta a reabilitarii de la data depunerii unei cereri in acest caz.Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cazier mar17 mar17 In data de 28/06/2011 am primit sentinta de 1 an si 2 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice fara accident . Dupa cat timp mi se ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar valentinanghel2005 valentinanghel2005 In data de 23.06.2005 am fost condamnat 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf. art. 81,82 CP prt. art. 78/1 OUG 195/2002 def. prin neapelare. ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept misu400 misu400 am si eu o nelamurire .daca fratelui meu i s-a daat o condamnare de 8 luni cu suspendare,pentru alcoolemie,cat timp are cazier? si care este diferenta intre ... (vezi toată discuția)