avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de identitate

buna ziua am si eu o problema si va rog sa ma ajutati ca sant disperata..:((:(( M-am casatorit in 1995 cu DIACONU CONSTANTIN...ne-am despartit in 1997 dupa care eu in 1998 am plecat in Grecia....am trimis procura mamei mele si divortul s-a terminat in 2000 dupa care eu trebuia sa revin la numele de fata PETRESCU....nu am facut asta atunci fiind in strainatate si m-am recasatorit cu cetatean grec in noiembrie 2001 ( pastrandu-mi numele de DIACONU) .....am venit in tara sa imi fac buletinul si mi s-a spus la politie ca nu am dreptul la buletin din moment ce am domiciliul stabil in grecia si sant casatorita cu grec...de la AMBASADA ROMANIEI IN GRECIA mi s-a cerut un act la notar in care DIACONU CONSTANTIN imi da voie sa ii port numele in continuare.....le-am dus asta si mi-au eliberat certificatul de casatorie cu grecul...acum am revenit in tara...sant in divort cu grecul si vreau buletin....nu mi-l da nimeni desi am depus actele la politie nu mi se elibereaza actul pentru ca eu trebuia sa schimb atunci numele...mi se cere sa ma duc in grecia sa fac rectificare a numelui....dar pt asta trebuie sa dau in judecata ambasada romaniei si statul grec....ce pot face?sant cetatean roman cu domiciliul stabil in grecia....am cerut o foaie de resedinta in romania si nu imi da nimeni....va rog ajutati-ma...sant disperata:((:((:((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: mirela mihaela76 , utilizator 10:12, 2 Iunie 2010
nu cred ca sunteti acoperit
e o lege totusi....nu orice da declaratii ca ma lasa ori s-a razgandit si alte aiureli:D
hartia asta mi s-a cerut de la ambasada...nu am scos-o din capul meu...daca ei mi-au cerut aiureli...eu cu ce sant de vina?ei au cerut-o ,eu am dus-o au acceptat-o ...mi-au eliberat certificat de casatorie,pasaport....care e vina mea?:hm:
eu va doresc succes, insa cred ca tre' sa faceti asa cum am zis..
multumesc....dar eu nu cred ca am gresit undeva....cel ce a gresit sa plateasca....e dreptul meu de a avea buletin.....si de la politie la fel mi s-a spus.....exista o lege in tara asta si sigur va iesi la iveala.....
mirela mihaela76 a scris:

....dar eu nu cred ca am gresit undeva....

Printr-o hotatare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a dispus revenirea dvs. la numele de Petrescu.
Dvs. (iertati exprimarea) v-ati sters pe undeva cu "hartia" asta si ati inlocuit-o cu o hartie igienica - o declaratie a fostului sot. (Sa stiti ca daca eu ma duc la notar sa dau o declaratie cum ca sunt cea mai frumoasa de pe strada mea ...o autentifica. Poate nu inainte de a-mi cere vreun certificat ca stau bine cu capul, dar oricum, notarul nu are de ce sa nu autentifice o declaratie de vointa, daca nu incalca legea, ordinea publica...).

Daca dvs. credeti ca oricine ... de pe drum (fie el si fostul sot) ar putea printr-o hartie scrisa pe genunchi la coltu' strazii sa dispuna el altcumva decat a dispus o instanta, ...inseamna ca n-ati gresit cu nimic.

A! Daca ati fi folosit acea declaratie pentru o schimbare de nume pe cale administrativa ...ar fi fost alta poveste. Dar nici asta nu ati facut.

Si totul dintr-o mare lene de a schimba niste acte. (sau de a evita o cheltuiala).

Dar daca doreati sa evitati drumuri si cheltuieli, ar fi trebuit sa fi discutat cu un avocat pentru divortul acela in loc sa o fi mandatat pe mama sa va reprezinte. Ori macar sa fi platit o consultatie ca sa va fi povestit avocatul cum puteati sa ramaneti cu numele de Diaconu prin hotararea de divort. (in proces chiar ar fi avut "haz" o declaratie a sotului).

Toate lucrurile la care v-ati ieftinit in trecut se aduna acum in COSTURI (timp, nervi si bani).

Si, sincera sa fiu, in clipa asta habar n-am cum veti iesi din povestea asta! Nu e deloc simplu de dres ce ati incurcat dvs. de-a lungul vremii.
Iar daca dvs. plecati de la premisa ca n-ati gresit cu nimic, nici nu stiu cine va fi dispus sa-si sparga capul cu problema asta pe care dvs. o considerati ...floare la ureche. (si, respectiv "ce mare branza a facut" cine se incumeta s-o rezolve).

Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Divort dulan marius dulan marius sunt despartita in fapt din anul 2000.desi am deschis doua actiuni de divort fostul sot nu s-a prezentat la nici una motivand ca nu este in tara. In anul 2006 ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman Taisia87 Taisia87 Buna ziua!Sant cetateanca a Republicii Moldova.Iubituk meu este cetatean roman cu permis de sedere in Republica Elena.Locuieste acolo de mai bine de 7 ani ... (vezi toată discuția)