mirela mihaela76 a scris:
....dar eu nu cred ca am gresit undeva....
Printr-o
hotatare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a dispus revenirea dvs. la numele de Petrescu.
Dvs. (iertati exprimarea) v-ati sters pe undeva cu "hartia" asta si ati inlocuit-o cu o hartie igienica - o declaratie a fostului sot. (Sa stiti ca daca eu ma duc la notar sa dau o declaratie cum ca sunt cea mai frumoasa de pe strada mea ...o autentifica. Poate nu inainte de a-mi cere vreun certificat ca stau bine cu capul, dar oricum, notarul nu are de ce sa nu autentifice o declaratie de vointa, daca nu incalca legea, ordinea publica...).
Daca dvs. credeti ca oricine ... de pe drum (fie el si fostul sot) ar putea printr-o hartie scrisa pe genunchi la coltu' strazii sa dispuna el altcumva decat a dispus o instanta, ...inseamna ca n-ati gresit cu nimic.
A! Daca ati fi folosit acea declaratie pentru o schimbare de nume pe cale administrativa ...ar fi fost alta poveste. Dar nici asta nu ati facut.
Si totul dintr-o mare lene de a schimba niste acte. (sau de a evita o cheltuiala).
Dar daca doreati sa evitati drumuri si cheltuieli, ar fi trebuit sa fi discutat cu un avocat pentru divortul acela in loc sa o fi mandatat pe mama sa va reprezinte. Ori macar sa fi platit o consultatie ca sa va fi povestit avocatul cum puteati sa ramaneti cu numele de Diaconu prin hotararea de divort. (in proces chiar ar fi avut "haz" o declaratie a sotului).
Toate lucrurile la care v-ati ieftinit in trecut se aduna acum in COSTURI (timp, nervi si bani).
Si, sincera sa fiu, in clipa asta habar n-am cum veti iesi din povestea asta! Nu e deloc simplu de dres ce ati incurcat dvs. de-a lungul vremii.
Iar daca dvs. plecati de la premisa ca n-ati gresit cu nimic, nici nu stiu cine va fi dispus sa-si sparga capul cu problema asta pe care dvs. o considerati ...floare la ureche. (si, respectiv "ce mare branza a facut" cine se incumeta s-o rezolve).