Acum 3 ani am primit o persoana sa locuiasca la mine in apartament. Acum vreau sa plece, dar nu vrea. Am fost cu o plangere la sectia de Politie, dar m-au refuzat spunandu-mi ca nu i-am intrebat pe ei cand am primit-o in casa !
As putea sa utilizez forta pt.a o da afara, dar daca se intampla ceva rau, voi fi invinuit si atunci politia romama isi va face datoria!
Intreb si eu ca prostu' : are politia rol de prevenire a infractiunilor? Este de datoria lor sa ma ajute in aceasta problema ? Sau mie imi ramane doar sa-i platesc in continuare ?
Solutia dvs. sta in obtinerea unei hotarari judecatoresti de evacuare si reziliere a contractului de inchiriere, daca exista. In baza hotararii judecatoresti, la cererea executorului, politia are obligatia sa intervina.
Au trecut totusi 3 ani de cand ati primit persoana respectiva sa locuiasca, nu mai merge o plangere pt violare de domiciliu, ci o actiune in evacuare la instanta.
nu exista nici un contract de inchiriere, am primit persoana fara nici o obligatie, dar acum nu mai vreau sa stea aici! chiar trebuie sa merg la tribunal? politia ce face pt.a preveni o situatie care poate deveni dramatica???
daca omul are domiciliul la adresa dvs, numai cu ordin de evacuare scapati. daca nu are buletin, il dati afara pur si simplu si schimbati yala apartamentului
nu are nici un fel de mutatie, iar de dat afara "pur si simplu" e destul de complicat. daca o iau de mana s-o dau afara, poate sa ma reclame ca am abuzat-o. de aceea am cerut sprijinul politiei (preventie), insa pe ei nu-i intereseaza; vor veni doar daca se lasa cu macel; de fapt traim in romania, e posibil orice...