avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara bunuri in comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara bunuri in comun

O cunostinta a inaintat actele de divort si doresc sa stiu daca este obligata sa isi tina sotul in casa pana la pronuntare. Mentionez ca locuinta este pe numele ei cumparata cu mult inainte sa se casatoreasca cu actualul sot. Nu au copii impreuna si nici bunuri in comun.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:41, 5 Martie 2011
nu are obligatia, dar daca sotul nu pleaca de bunavoie, ii itrebuie un ordin de evacuare obtinut in instanta. poate incerca o actiune de evacuuare si pe calea ordonantei presidentiale, mai ales daca sotul e violent
gi_jane2 a scris:

nu are obligatia, dar daca sotul nu pleaca de bunavoie, ii itrebuie un ordin de evacuare obtinut in instanta. poate incerca o actiune de evacuuare si pe calea ordonantei presidentiale, mai ales daca sotul e violent


Dar daca nu doreste sa plece din casa ii poate schimba pur si simplu yala de la usa? In ultima perioada nu mai face scandal sa auda vecinii, pur si simplu o termina psihic prin diverse metode dar fara violenta. Apartamentul a ajuns ca un hotel: vine decat sa doarma, nu plateste intretinere sau alte utilitati. Daca m-ai putea ajuta cu vrun suport legal unde sa caut ( codul civil, familiei etc.)
Daca sotul locuieste cu forme legale in acel imobil, nu poate fi evacuat decat in baza unei hotarari definitive si irevocabile in evacuare.
exact, daca are buletin cu acea adresa nu-l poate da afara (legal) pur si simplu, ii poate face plangere penala pt tulburare de posesie. mai depinde si de ce fel de om e ..
actiunea de evacuare o poate demara oricand, nu e legata de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea de domiciliu ContSters60887 ContSters60887 buna seara numele meu este ela...am introdus actiunea de divort si as vrea ca sotul meu sa paraseasca locuinta...cum ma poate afecta pe mine lucrul asta??? ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Divort ioo.margareta ioo.margareta bana ziua,in data de 9 iunie o sa am procetul de divorti,sotul este agretivi,face scandal dar nu vrea sa divorteze eu am de la med leg. adeverinta nu avem ... (vezi toată discuția)