avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot evacua o persoana pe care am luat-o in spatiu?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot evacua o persoana pe care am luat-o in spatiu?

In urma cu cateva luni am acceptat cererea unor prieteni de a-i lua in spatiu pt.a-si face carte de identitate la adresa mea(ei venind din Italia,acolo fiind si ultima lor adresa din acte).Am acceptat,deasemenea,sa locuiasca la mine pana isi gasesc un alt loc unde sa stea.In momentul de fata,considerand ca i-am gazduit suficient,le-am cerut sa plece,iar ei m-au refuzat,in mod repetat,pe motiv ca n-au reusit sa gaseasca inca o locuinta cu chirie rezonabila.Cum pot sa-i evacuez,in mod legal si civilizat(fara schimbat yala si pus bagaje la usa!),si,totodata,sa fac sa "dispara" adresa mea din buletinul lor?
Doar in instanta, prin promovarea unei actiuni in evacuare si obtinerea unei hotarari judecatoresti defintive si irevocabile in acest sens, insa nu cred ca va fi usor pentru ca v-ati exprimat consimtamantul de bunavoie.
Acea sentinta ar trebui sa dispuna atat evacuarea din spatiul dvs. cat si retragerea cartii de identitate... in opinia mea e greu spre imposibil.
ii puteti da in judecata formuland o actiune in evacuare
Politia nu are competenta in rezolvarea acestei probleme?Adica nu pot face o reclamatie ca sunt acolo impotriva vointei mele,la momentul de azi,care nu mai coincide cu cea de acum cateva luni?
Asa cum am facut o declaratie sa-i iau in spatiu,nu pot face o cerere,declaratie...ceva...sa-i scot din spatiu?Cele 2 lucruri,statul in casa mea,si adresa de pe buletin se pot discuta separat,sau sunt implicite?
Din raspunsurile primite trebuie sa inteleg ca au drept sa stea la mine in casa 10 ani,atat cat le e valabil buletinul?!?
Si cumva,daca le schimb yala,pot chema ei politia sa ma reclame ca nu-i las sa intre?!?
Sincer,nu mi se pare ok sa ajung la tribunal pt.a-mi putea exercita dreptul de proprietate si de a hotari cine sa stea in casa mea!Ma gandesc ca,de exemplu,de un sot poti scapa in cateva minute la notar,trebuind sa plece imediat daca locuiam in casa mea,in schimb niste straini carora le-am facut un bine trebuie sa ma tina cateva luni,un an,prin tribunale?!?
Poltia nu poate face nimic in lipsa unei hotarari judecatoresti executorii de evacuare.
Consimţământul dat în scris, dar şi valabilitatea cărţii de identitate, le dă dreptul legal să locuiască acolo, până la expirarea actului de identitate. Dacă sunt "băieţi deştepţi", vor face şi mici retuşuri în apartament, astfel că, vor putea solicita plată pentru "marile" remedieri ce le-au făcut acolo. Dacă vreţi să locuiţi împreună cu ei, probabil vă vor cere şi chirie pe pat. La noi, cam aşa se zice: "omul sfinţeşte locul", sau "fă-te frate cu dracu', până îi iei apartamentul". Dacă îi acţionaţi în instanţă, s-ar putea să vă treziţi şi cu oarece pretenţii din partea lor, sau chiar cu dosar penal pentru înşelăciune. Motive, ar fi destule ... Succes.

Alte discuții în legătură

Cum evacuez o persoana din apartament FurtunaIoan FurtunaIoan Eu cu mama si fratele meu stam intr-un apartament cu chirie la Romvial SA(fost ICRAL)Mama in urma cu peste 20 de ani a trecut-o la intretinere si pe sora mea ... (vezi toată discuția)
Plangere politie cristian_conea cristian_conea Acum 3 ani am primit o persoana sa locuiasca la mine in apartament. Acum vreau sa plece, dar nu vrea. Am fost cu o plangere la sectia de Politie, dar m-au ... (vezi toată discuția)
Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. ... ulmeni1 ulmeni1 Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. Divorteaza. Cum pot sa scot din spatiu fosta sotie care are si ea un apartament in propietatea ... (vezi toată discuția)