avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot evacua o persoana pe care am luat-o in spatiu?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot evacua o persoana pe care am luat-o in spatiu?

In urma cu cateva luni am acceptat cererea unor prieteni de a-i lua in spatiu pt.a-si face carte de identitate la adresa mea(ei venind din Italia,acolo fiind si ultima lor adresa din acte).Am acceptat,deasemenea,sa locuiasca la mine pana isi gasesc un alt loc unde sa stea.In momentul de fata,considerand ca i-am gazduit suficient,le-am cerut sa plece,iar ei m-au refuzat,in mod repetat,pe motiv ca n-au reusit sa gaseasca inca o locuinta cu chirie rezonabila.Cum pot sa-i evacuez,in mod legal si civilizat(fara schimbat yala si pus bagaje la usa!),si,totodata,sa fac sa "dispara" adresa mea din buletinul lor?
In instanta este de durata desi aveti clar dreptate.
Cartea de identitate nu le da efectiv dreptul de a locui acolo.
Depinde ce acte ati incheiat.
Ar fi bine sa incercati sa consultati un avocat pentru a se analiza toate aspectele mai ales daca au platit sau va platesc chirie.
Sunt multe aspecte care ar trebui analizate in concret in raport de toate aspectele de fapt si de drept.
Politia nu va poate ajuta cu nimc.
Nu este exclus ca solutiile juridice sa nu va ajute cu nimic, Sa coste mult, sa dureze mult si sa nu isi atinga scopul imediat. Dvs vreti urgenta !. Eu as incepe prin a nu mai spala vasele la bucatarie, sa le spele ei... daca vor sa foloseaca chiuveta,.pana s-or plictisi omeneste de "gazduirea" dvs. Da-ti-mi un semn daca doriti sa discutam in privat.
In anul 1997 fiind impreuna cu actualul sot,care la momentul respectiv imi era prieten,am incheiai un act de intretinere cu o vecina din blocul unde locuiam.Tin sa mentionez ca la intocmitea actelor eu nu am participat.ele intocmindu se pe numele sotului.In anul 2002 am incheiat casatoria,iar la un an sa nascut si copilul.Eu ma ocup in intregime de ingrijitea batranei.Din cauza neintelegerilor care au aparut pe parcurs,sotul ma ameninta ca ma da afara.Batrana intre timp s a imbolnavit si nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale.As dorii da stiu ce drepturi as avea in aceste conditii,si daca se poate atasa ceva la acel act de intretinere incat sa reiasa ca eu sunt cea care ma ocup de ingrijirea ei.Sau in cazul in care ea decedeaza,ce drepturi as avea..Va multumesc,Paula.
Ce pot sa fac daca am trecut la cineva adresa mea și e plecat din țară și nu vreau sa vina sa mai locuiască cu mine??
Nu-i mai dați drumul în casă, schimbați yala dacă are cheie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum evacuez o persoana din apartament FurtunaIoan FurtunaIoan Eu cu mama si fratele meu stam intr-un apartament cu chirie la Romvial SA(fost ICRAL)Mama in urma cu peste 20 de ani a trecut-o la intretinere si pe sora mea ... (vezi toată discuția)
Plangere politie cristian_conea cristian_conea Acum 3 ani am primit o persoana sa locuiasca la mine in apartament. Acum vreau sa plece, dar nu vrea. Am fost cu o plangere la sectia de Politie, dar m-au ... (vezi toată discuția)
Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. ... ulmeni1 ulmeni1 Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. Divorteaza. Cum pot sa scot din spatiu fosta sotie care are si ea un apartament in propietatea ... (vezi toată discuția)