avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul cote intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul cote intretinere

buna ziua.am o intrebare:cum se calculeaza cotele de intretinere pt apartamentele care nu au apometre intr-un bloc cu apometre?Va rog sa faceti referire la un articol de lege.multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:37, 29 Aprilie 2010
buna ziua, daca doar un articole de lege va este de ajutor iar bunul simt juridic si stiinta de carte sunt inutile eu ma retrag. astept impreuna cu dumneavoastra articolul de lege.
fara a avea intentia de a va ofensa,tin sa precizez ca nu am pregatire juridica,dar sunt deschis oricaror sugestii care ma pot ajuta.Doresc referire la un articol de lege ,pe de oparte,deoarece sunt convins ca exista o reglementare in acest sens,pe de alta parte,voi fi intrebat de catre diverse persoane din cadrul asociatiei:in baza carei legi ,sau articol de lege am stabilit aceste masuri.Oricum va multumesc pt intentia dvs de a ma ajuta cu un raspuns.
Prin a 2-a interventie parca se mai poate discuta.
Nu exista un articol de lege care sa raspunda strict la intrebarea sau nelamurirea dv.
Dar legea 230/2007 si normele de aplicare a legii pe care le gasiti pe prima pagina a acetui forum va pot ajuta.
Mai concret cautati in atributiunile comitetului executiv, printre care o sa gasiti si faptul ca acest comitet poate sa decida asupra multor situatii inclusiv asupra repartizarii costurilor anumitor utilitati. Comitetul executiv poate sa elaboreze si sa adopte, de exemplu, un sistem propriu de penalizari, regulamente gestionare a consumurilor de apa, electricitate, agent termic etc.
In Normă metodologică de facturare şi repartizare pe proprietari individuali a consumului total de apă înregistrat la nivelul branşamentului condominiului emisa de ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunale) se prevede la
Art.7
............

(2) În cazul în care în momentul verificării se constată violarea sigiliilor chiar şi numai la unul dintre repartitoarele de costuri pentru apă, respectivul apartament este considerat ca fiind fără repartitoare pe toată perioada dintre verificarea anterioară şi cea actuală recalculându-se consumul pe această perioadă, luând în calcul un consum lunar de 3,3 unităţi de consum/persoană/lună pentru apa caldă şi 5,1 unităţi de consum/persoană/lună pentru apa rece.

Dv. sunteti in situatia de a nu avea repartitoare si deci de a vi se calcula consumul individual similar cu al unui apartament unde apometrul este defect sau sigiliile violate.
Aceasta este norma de calcul pentru consumul la pausal.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
elga50, moderator
va multumesc pt informatii

Alte discuții în legătură

Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari omideo20 omideo20 Buna seara.Am o problema cu administratorul unde locuieste tatal meu.Din 2007 pana anul acesta in primavara tatal meu nu a dus indexul de la apometre in ... (vezi toată discuția)
Impartire diferente consum apa andrei_70 andrei_70 Cum este legal sa se procedeze in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim diferentele de ... (vezi toată discuția)