avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere capital social
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere capital social

Buna ziua. Am inceput demersurile pentru infiintarea unui ONG. Am autentificat statut si act constitutiv. Am depus capital social de 600 ron la o anumita banca.
La prezentarea la judecatorie mi s-a comunicat ca atat timp cat membrii fondatori au studii superioare, capitalul social trebuie sa fie de 750 ron.
Am modificat statutul si actul constitutiv. Nu am predat nici un document la judecatorie sau alt organism, cu exceptia bancii. Datorita unei atitudini necorespunzatoare a angajatilor bancii am solicitat retragerea sumei depuse initial, in ideea de a depune la o alta banca.
Raspunsul angajatilor bancii a fost ca trebuie sa facem o declaratie la judecatorie, judecatoria sa emita o hotarare prin care imi exprim dorinta de a renunta la infiintarea asociatiei si de a retrage banii de la banca respectiva.
Am cerut o justificare legala pentru aceasta solicitare. Raspunsul a fost ca este politica firmei, aceasta fiind secreta fata de clientii bancii.
Cum ma sfatuiti sa procedez pentru a-mi recupera banii? A procedat corect banca solicitandu-mi aceasta hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 08:03, 30 Aprilie 2010
Solicitati in scris institutiei bancare eliberarea sumei depuse.
Daca nu vi se restituie, procedati la darea lor in judecata, apoi la executare silita.
Nu au dreptul de a va refuza eliberarea din cont suma de bani depusa, cu orice titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate reedita (actualiza) într-o singură ,,ediție" statutul modificat prin acte adiționale al unui ong? puscasul22 puscasul22 Pentru modificarea statului s-a depus la judecătoria hotărârea A.G., iar prin încheierea judecătoriei se consemnează modificarea statutului la ... (vezi toată discuția)
Modificare acte asociatie (ong) primavara2015 primavara2015 buna ziua, am intrat de curand intr-un ONG...am particpare majoritara de altfel...am mici nelamuriri totusi: - dat fiind ca un membru din cei 3 membri ... (vezi toată discuția)
Retragere membrii fondatori Marilena56 Marilena56 Pentru o asociatie,nou infiintata, daca un membru fondator din 3 doreste sa se retraga, care este procedeul? Mentionez ca asociatia are doar 4 membri, membrul ... (vezi toată discuția)