avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare TVA tranzactii online
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare TVA tranzactii online

Buna ziua. In cazul tranzactiilor on-line din tari partenere UE ( in special Anglia ) care sunt procedurile de recuperare a TVA-ului ? Mentionez ca am un PFA (activitate "comenzi prin internet"), deci prin urmare toate tranzactiile sunt cu scop "business" .
Iar magazinele din UK vand produsele cu tot cu TVA. In cazul de fata, cum ar trebui sa procedez pt a recupera TVA-ul ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:37, 29 Aprilie 2010
daca nu sunteti inregistrat in scopuri tva in romania, nu puteti recupera tva achitatata in alte tari membre UE.
ce ar trebui sa faceti:
1. fie sa va inregistrati in scopuri tva in romania si sa furnizati codul de tva partenerului din anglia, iar acesta va emite o factura fara tva, urmand ca dvs. sa inregistrati taxare inversa (deci nu platiti efectiv tva in romania)
2. fie cand depasiti pragul de 10.000 euro aferent achizitiilor intracomunitare de bunuri sa va inregistrati in scopuri tva doar pt acest tip de achizitii si sa depuneti un decont special de taxa, prin care veti plati efectiv tva in romania

solutia 2 nu e avantajoasa deoarece veti plati in romania tva 19%, in timp ce in anglia taxa este de 15%.

concluzie: deveniti platitor de tva in romania, prin optiune, chiar daca nu aveti o cifra de afaceri totala mai mare sau egala cu 35.000 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Efectuarea de servicii intracomunitare veraR veraR Un SRL din Romania, inregistrat conform art 153^1, efectueaza un serviciu de training pentru o institutie de invatamant superior din UE, (deci o unitate ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara neplatitor tva just_me_12345 just_me_12345 Pentru o II. neplatitoare de TVA se poate face achizitie intracomunitara fara inscrierea in ROI? Adica sa plateasca II TVA sin tara respectiva. Sau exista ... (vezi toată discuția)