Buna ziua! Am si eu o rugaminte: vreau sa cumpar un apartament dar trebuie sa se faca succesiunea. Proprietara apartamentului este in viata, dar sotul acesteia a murit. Ea lasa apartamentul unei fiice si unei nepoate ( din partea celeilate fiice care este decedata). Eu vreau la randul meu sa cumpar apartamentul doat ca nu este facuta succesiunea. Am dat avans de 1000 euro cu antecontract facut cu martori , urmand ca restul de plata sa il dau la notar cand se incheie contractul de vanzare-cumparare autentic. Acum astept sa se faca succesiunea. Intrebarea mea este ce trebuie sa mai fac si cat timp dureaza aceasta succesiune?
Daca in acest moment, in urma decesului autorului nu s-a facut inca succesiunea, nu puteti sti cu siguranta cine este proprietar si cati proprietari vor fi cu vocatie succesorala.
Notarul nu va putea sa legalizeze nici un act de V/C pentru ca nu exista un certificat de mostenitor care sa ateste cine este proprietarul.
Aceasta succesiune poate sa dureze si ani, depinde pe ce cale se rezolva, prin notar sau prin instanta.
Cred ca v-ati grabit cu plata avansului.