Titularul si sotia decedeaza in aceasta ordine in 1972 la interval de 3 luni.
Raman 3 erezi , succesiunea se dezbate dupa 6 luni in anul 1973.
Primul erede deschide succesiunea , se prezinta si ceilalti doi erezi , completeaza declaratiile la Notariat si semneaza ca : "Nu am facut nici un act de acceptare expresa sau tacita a succsiunii lui X , de a carei succesiune inteleg sa raman strain.Cer ca prezenta declaratie sa fie inregistrata in registrul de renuntari la succesiune".
Primul erede devine mostentor al intregii mase succesorale gasita la acea data , specificandu-se in CM ca : "au renuntat la succesiune primul si al doilea erede prin declaratiile inregistrate la nr. ..../1973.
In 1991 pe legea 18/1991 pentru reconstituirea dreptului de proprietate , fac cerere in termen primul erede (mostenitorul) si cel de-al doilea erede.
Se emite TP pe numele ambilor erezi.
Primul erede refuza sa imparta in mod egal pamantul de pe TP cu mine(al doilea erede) pe motiv ca am renuntat la succesiune in 1973 si ca nu mai am nici un drept.
Daca-l voi actiona pentru iesirea din indiviziune face uz de decizia 11 din 05.02.2007 a IICJ.
In anul 2007 primul erede decedeaza , sotia sa mosteneste toata masa succesorala (prin renuntarea fiilor) pentru care detine CM in care este trecut si 1/2 din TP al sotului defunct si al meu.
Situatia pentru mine ramane aceeasi.
Intrebari:
1.Ce sa inteleg din aceasta decizie?Ca ma poate apara in instanta pentru ca nu am acceptat succesiunea in termenul prevazut de acceptare a succesiunii (de 6 luni) conform art.700 CCv?
2.Sau ca aceasta decizie nu ma poate apara?(Pentru ca sincer nu stiu cum sa interpretez legea.Adica in situatia aratata eu am renuntat sau nu la mostenire?).
3.Ce sanse as avea sa-mi castig dreptul in instanta (pentru iesirea din indiviziune) de 1/2 din TP?
Cu tot respectul va rog sa ma sfatuiti cu raspunsurile si parerile dumneavoastra.
Cu toata stima.
cu manuta dvs ati scris ca ramaneti strain de mostenire. in concluzie dvs nu mai faceti parte dintre mostenitorii acelui teren. nu aveati dreptul sa cereti reconstituirea dreptului de proprietate, ca un mostenitor care a acceptat-o.
atunci dvs cu TP nu puteti face nimic, poate face numai vaduva defunctului, in sensul de va actiona in instanta si de a va indeparta de pe TP.
domnule, dvs ati renuntat la mostenire deci din acel moment nu mai aveti dreptul la niciun bun ce ar rezulta prin mostenire.B-)