avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori sot supravietuitor

Va rog sa ma ajutati la o speta.
X moare in anul 1963, sotia sa Y moare in 1973, ambii fara copii. Dupa aparitia Legii 18, mostenitorii celor doi fac impreuna cerere pt reconstituirea dreptului de prop asupra unui teren de 50 ha. De mentionat ca toti mostenitorii atat din partea lui X cat si din partea lui Y sunt nepoti de frati, pe diferite tulpini si niciodata pina la depunerea cererii la legea 18 nu au facut dezbaterea succesiunii. Li se emite Titlul de proprietate pe numele tuturor, iar acum sunt in faza de partaj si iesire din indiviziune. Mostenitorii din partea sotiei Y, reclama o suprafata mai mare de teren sustinand ca sunt mostenitori de sotie supravietuitoare.
Au dreptate sau nu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters141118 , utilizator 13:26, 29 Aprilie 2010
pai faceti partajul fara sa dezbateti succesiunea...

a..am uitat am mai vazut asta la Roman:D

da e bine, pentru ca daca judecatorul greseste il casez imediat:D
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
ContSters141118, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta interesanta tosonel tosonel Va propun urmatoarea speta: Doi soti, inainte de anii 40 cumpara o mosie formata din 110 ha teren arabil si 15 ha padure. Cei doi soti au impreuna din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - dare in intretinere maruis maruis Buna ziua, Am urmatoarea situatie, la care as dori sa stiu ce solutii legale exista: - masa succesorala: Apartament 3 camere + teren agricol 4 ha - ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 AM AVUT UN UNCHI CASATORIT ,IN URMA CASATORIEI NU AU REZULTAT COPII . SOTIA A DECEDAT ULTIMA . CARE ESTE MODALITATE DE IMPARTIRE A MOSTENIRII DACA LA ... (vezi toată discuția)