Sora mea a cumparat o masina de pe piata de ocazie din Bucuresti. A reinmatriculat-o la Sibiu. Dupa 2 luni este chemata la serv. inmatriculari unde i se cere sa aduca numerele masinii si certificatul de inmatriculare pentru a fi anulate deoarece la Bucuresti s-a constatat ca chitanta taxei de poluare e falsa. Printr-o noua adresa este chemata si i se aduce lacunostinta ca vechiul proprietar nu si-a platit impozitele, cu toate ca pe fisa de inmatriculare primita de la vechiul proprietar exista stampila de la fisc ca nu are datorii la impozite. In momentul radierii masinii de la Bucuresti nimeni nu a verificat actele. Acum este chemata in judecata de serv. inmatriculari Bucuresti impreuna cu fostul proprietar (care nu este de gasit) ptr. chitanta falsa tx de poluare, iar la Sibiu, este presata sa predea numerele si certif. de inmatriculare pentru ca fostul nu a platit impozitele. Sora mea este un cumparator de buna credinta, a urmat toate caile legale ptr a-si inmatricula masina. Ce-i de facut ?
Probabil ca va trebui sa mai plateasca inca o data taxa de poluare si sa se indrepte impotriva vanzatorului cu o plangere pentru fals, uz de fals si inselaciune, in care sa se constituie si parte civila.
In privinta platii impozitelor nu cred ca solutia corecta este ca sora dvs sa achite debitele vanzatorului.
Actele originale ale masinii se predau printr-o dispozitie legala a organelor de cercetare penala si in urma unui proces verbal de predare-primire.
Impozitul datorat de vechiul proprietar se va plati de catre acesta. Va fi urmarit ca debitor de catre cei in drept.