avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

sotul mi-a lasat prin testament toate bunurile imobile si neimobile, el a decedat si ma intereseaza daca nepotii din partea fratilor sai au dreptul de a contesta testamentul???noi nu avem copiii!nu mai avem nici parinti si nici frati in viata!!!ce pasi trebuie sa urmez si cui trebuie sa ma adresez pentru a face succesiunea?sunt obligata prin lege sa-i chem pe acesti nepoti la succesiune?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 15:42, 29 Aprilie 2010
nepotii nu pot sa "atace" testamentul. ca sa dezbateti mostenirea, mergeti la un notar public, de preferinta in maxim 6 luni de la decesul sotului.
De atacat pot ataca testamentul daca este autentic dar nu stiu in ce masura vor putea si reusi sa-l desfiinteze.
sigur ca pot atacata testamentul, pe considerentul ca oricine poate da in judecata pe oricine, pt orice. dar nu au sanse de reusita !!!
Bine ar fi ca testamentul lasat sa fi fost facut la un notar, asta dupa ce in prealabil a facut si niste analize care sa arate ca era perfect lucid si sanatos mental.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sot fara copii vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Sot si sotie, casatoriti mai mult de 40 de ani.Au locuit impreuna, in aceeasi locuinta, pana la decesul unuia dintre ei.Sotia, ramasa vaduva, ... (vezi toată discuția)
Testamentul poate fi contestat mire74 mire74 Poate fi atacat un testament, lasat intre soti, fara copii si fara parinti (mostenitori rezervatari)in care se prevede ca sotul ramas in viata sa-l mosteneasca ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)