avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testamentul poate fi contestat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testamentul poate fi contestat

Poate fi atacat un testament, lasat intre soti, fara copii si fara parinti (mostenitori rezervatari)in care se prevede ca sotul ramas in viata sa-l mosteneasca pe cel decedat si sa devina legatar universal al bunurilor imobile si mobile?
Cei care doresc atacarea tetamentului sunt nepotii de frate ai defunctului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:49, 1 Februarie 2012
Da, se poate ataca dar daca este facut la notar sansele de reusita sunt minuscule.

Fiecare are dreptul sa isi lase mostenirea cui vrea si mi se pare imoral ca nepotii sa atace un asemenea testament.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Daca este autentic mai greu...olograf poate contesta mai usor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Contestare testament sot supravietuitor george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)