avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare drept de proprietate

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Eu si sora mea avem un teren format din 2 loturi egale in Domnesti pe numele tatalui meu.
Anul viitor am vrea sa incepem constructia unui duplex.
Fiecare dintre familii (a mea si a sorei mele) o sa avem nevoie de credite ipotecare, deci ar trebui sa punem terenul pe numele nostru (neavand alte buni pe care sa punem ipoteca).
Cum se poate face trecerea de proprietate cel ai usor si cel mai ieftin.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
alinutab, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinutab , utilizator 12:07, 4 Mai 2010
contract de vanzare - cumparare, la notar. nu va fi prea ieftin, dar contractul trebuie autentificat, altfel nu e valabil.
Daca tatal mai traieste...sa va faca contracte de vanzare cumparare.
Daca tatal nu mai traieste, faceti partajul voluntar prin notariat. Asta nu inseamna ca este si cel mai avantajos material. Prin instanta e putin mai ieftin dar dureaza mai mult, asta bdaca la primele termen de judecata nu veniti direct cu tranzactia si recuperati taxa judiciara de timbru.
succes.
av.M.Hornea
buna seara!
tatal meu este in viata, deci o sa facem contract de vanzare cumparare. cam la ce valoare minima se poate trece in contract terenul daca tatal meu cand l-a cumparat a dat 28.000 euro pe el.
Mentionez ca a fost cumparat acum 3 ani.
buna seara!
tatal meu este in viata, deci o sa facem contract de vanzare cumparare. cam la ce valoare minima se poate trece in contract terenul daca tatal meu cand l-a cumparat a dat 28.000 euro pe el.
Mentionez ca a fost cumparat acum 3 ani.
Asta, doar un notar din zona v-o poate spune: au grile cu valorile minime pentru terenuri, in functie de zona, dupa care se fac calculele:D

Alte discuții în legătură

Ajutor privint statutul unui apartament. bo1ka bo1ka Buna In primul rand imi cer scuze daca un mesaj asemanator a fost postat pe forum si daca exista raspunsuri care sa ma lamureasca va rog sa imi dati un link ... (vezi toată discuția)
Mostenire locuinta ConstantinCS ConstantinCS Buna ziua, As dori sa stiu, daca in cazul in care am facut investitii in reconstructiua unei case cu acordul proprietarului, in ideea ca acea casa ne va ... (vezi toată discuția)
Modalitati transmitere teren si formalitati adrian01 adrian01 bunica mea vrea sa ne lasa casa si terenurile ei.noi suntem 3,adica se imparte la 3...am inteles ca exista 3 variante prin care ne poate lasa mostenirea ... (vezi toată discuția)