avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitati transmitere teren si formalitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitati transmitere teren si formalitati

bunica mea vrea sa ne lasa casa si terenurile ei.noi suntem 3,adica se imparte la 3...am inteles ca exista 3 variante prin care ne poate lasa mostenirea ei---1-prin act vanzare cumparare---2-prin donatie---3-prin ord judecatoresc(parca asa e termenul).ce acte imi trebuiesc in toate cazurile,si care este solutia cea mai bn si ieftina
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:07, 30 Iunie 2009
Solutia cea mai buna cea mai sigura, nu este totdeauna cea mai ieftina..
Opinia mea este sa se faca vanzarea-cumpararea loturilor de teren si a casei, distinct pentru fiecare individual(ma refer la parcelarea terenurilor etc), intrucat nu este mai scump decat donatia, dar este mai sigura.
Nu aveti ce cauta in instanta daca intreaga avere este a bunicii care este in viata.
este adevarat, solutia cea mai buna este vanzarea-cumpararea loturilor in discutie, care are cam acelasi pret cu donatia.
Ati nimerit bine pagina. Nu ati nimerit prea bine descrierea situatiei.

Ar trebui sa stim ce calitate aveti dumneavoastra, cei trei, daca parintii dumneavoastra sunt sau nu in viata, daca mai exista si alti descendenti...

Ce intelegeti prin ord. judecatoresc?

Donatia este mai ieftina deoarece nu se percepe impozitul pe transferul proprietatii bunurilor imobiliare, dar comporta alte riscuri.

Reveniti cu detaliile solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau donatie sau alta varianta coldteam coldteam Buna, si multumesc anticipat pt ajutor. In primul rand vreau sa va spun ca ma intereseaza cea mai ieftina varianta. Bunicul meu are o casa (si terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Mostenire luciano1975 luciano1975 daca primesc o mostenire prin DONATIE{{{e mai ieftin}}}} de la o bunica dupa decesul ei poate cineva sa mai ridice pretentii ?? (vezi toată discuția)
Succesiune AMF2010 AMF2010 Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Bunicul a murit, a trecut un an de la moarte si inca nu s-a deschis succesiunea. Are ca mostenitori pe bunica (sotia ... (vezi toată discuția)