avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda parcare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda parcare

am si eu o intrebare: care este termenul legal in care trebuie sa ajunga acasa un PV luat pentru amenda de parcare fara tichet? este 30 de zile de la data savarsirii infractiunii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:02, 1 Mai 2010
NU ATI SAVARSIT O INFRACTIUNE.PROCESUL VERBAL TREBUIE COMUNICAT IN TERMEN DE 30 DE ZILE DE LA DATA INTOCMIRII
ca exemplu luam situatia fictiva: am parcat fara tichet in data de 30.09.2009, procesul verbal de cantatare a contraventiei a fost incheiat in data de 05.02.2010 iar data expedierii este 17.02.2010 deci de la data intocmirii au trecut 12 zile. Practic pentru necomunicare in 30 de zile nu as avea nici o sansa de castig, dar pentru intervalul de timp din 30.09 pana in 05.02
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
andrei_alionescu, utilizator
Sanctiunea contraventionala se aplica in termen de 6 luni de la data savarsirii contraventiei iar procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei se comunica in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

In cazul ipotetic prezentat de dvs., aceste termene au fost respectate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire pv constatare contraventie la o data ulterioara liviu_co liviu_co Dau exemplul meu: - contraventie simpla savarsita in 12.12.2014 (parcare fara plata). - Intocmire PV constatator si stabilire sanctiune in 07.04.2015. PV ... (vezi toată discuția)
Urgent anulare / amanare titlu executoriu neon butterflies neon butterflies pot cere anularea sau amanarea unui titlu executoriu la finante, ptr societate, la o amanda a itm, deoarece suntem in proces cu ei? (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pentru prescriptie Lynconet77 Lynconet77 La PVde constatare al CNADNR, scrie data constatarii..am cautat pe net si in codul rutier sa gasesc o definitie care sa arate distinct aceasta data....sau cand ... (vezi toată discuția)