avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... urgent anulare / amanare titlu executoriu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

urgent anulare / amanare titlu executoriu

pot cere anularea sau amanarea unui titlu executoriu la finante, ptr societate, la o amanda a itm, deoarece suntem in proces cu ei?
procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei de la itm se contesta la judecatorie in 15 zile de la comunicare
Plangerea contraventionala suspenda aplicarea masurii contraventionale.
si pana la urma ce le comunic celor de la finante? ma gandisem sa le fac o adresa sa i anunt
nu trebuie sa le comunicati nimic celor de la finante...
Potrivit art.37 din O.G. nr.2/2001 procesul verbal neatacat in termen constituie titlu executoriu, institutia din care face parte agentul constatator avand obligatia ca in termen de 30 de zile sa inainteze organului de executare procesul verbal pentru inceperea executarii silite (art.39 alin. (2).
Conform celor relatate de dumneavoastra se pare ca ati decazut din dreptul de a mai face plangere impotriva contraventiei aplicate.Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul verbal de contraventie nu vi s-a comunicat in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii (daca nu l-ati semnat la data intocmirii) ori daca sanctiunea s-a aplicat dupa trecerea a 6 luni de la data savarsirii contraventiei.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala manu_srl manu_srl Buna, azi am luat o amenda de 10 puncte pentru ca am intrat pe interzis, nu am nimic pe numele meu. Amenda poate veni la impozitul casei? Si stiam ca in 5 ani ... (vezi toată discuția)
Transmiterea pv de constatare si sanctionare a contraventiei catre finante pentru luarea in debit dan_co dan_co Buna ziua. In urma unui control, s-a intocmit un proces-verbal de constatare si sanctionare a unor contraventii pe linia apararii impotriva incendiilor, care ... (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)