avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... judecata impotriva unei firme suspendate?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

judecata impotriva unei firme suspendate?

Buna,

Am si eu o intrebare. Se poate da in judecata o firma a carei activitate a fost suspendata pentru datorii rezultate din contracte a caror termen nu s-a incheiat la momentul suspendarii firmei?
dana.drambarean1 a scris:
Se poate da in judecata o firma a carei activitate a fost suspendata pentru datorii rezultate din contracte a caror termen nu s-a incheiat la momentul suspendarii firmei?

DA.
Suspendarea se refera la activitatea economica a SA.
Personalitatea juridica si capacitatea de a sta in justitie nu se "suspenda" pana la rezilierea din RC/
Da, bineinteles. Trebuie sa va recuperati datoriile.
Nu are importanta daca activitatea respectivei societati este suspendata sau nu.
Cel mai bine ar fi sa va grabiti, deoarece cu siguranta nu sunteti singurul creditor si sa mai aveti ce sa recuperati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu activitate suspendata, capacitate procesuala activa ContSters79137 ContSters79137 Pe perioada suspendarii activitatii la Registrul Comertului, o societate comerciala (in speta un SRL) mai are capacitate procesuala activa, cu alte cuvinte mai ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata cu un proces pierdut valeriup valeriup Buna ziua! Este cazul unei firme cu activitatea suspendata din septembrie 2012, pe o durata de 3 ani. Sentinta procesului a fost data in luna mai 2013, iar ... (vezi toată discuția)
Urmari dizolvare societate gritosu gritosu Am o intrebare, o societate comerciala dizolvata de registrul comertului pe motiv ca a expirat contractul de comodat pt sediul social....si care se afla in ... (vezi toată discuția)