avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

Buna ziua,
sunt interesata de o anumita procedura si anume deschiderea de succesiune dupa bunica mea. A ramas in urma ei un teren pe care dorim sa construim fara sa avem neplaceri din partea celorlati membrii ai familiei(copii, nepoti).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:46, 30 Aprilie 2010
daca mostenitorii se inteleg, sa mearga la notar. daca nu, la instanta.
Va referiti la dezbaterea succesiunii, care se poate face la notar ( daca toti mostenitorii se inteleg amiabil) sau in instanta.
Daca doriti sa aflati ce drept aveti la mostenire si cotele indivize, dati-ne detalii despre toti mostenitorii ( ce rude avea bunica in momentul deschiderii succesiunii - data decesului- si cati copii a avut si ce s-a intamplat cu ei).
Mergeti la notar si solicitati deschiderea succesiunii dupa bunica, situatie in care veti vedea cine are dreptul la mostenire. Daca va intelegeti cu ceilalti mostenitori, dezbateti succesiunea la notar, in caz contrar, ii veti chema in judecata. ;)
Buna ziua,
detaliile sunt urmatoarele: bunica a decedat in ianuarie 2010.
La data decesului ea avea un copil in viata, respectiv mama mea, care locuieste in Bucuresti impreuna cu restul familiei. Al doilea copil, unchiul meu, a decedat in urma cu 8 ani, sotia acestuia impreuna cu copii mutandu-se din Bucuresti dupa deces.
Bunicul meu a decedat cu multi ani in urma, ei fiind divortati la data respectiva.
Eu si sotul meu ne-am mutat la bunica in anul 2000 si ne-am ocupat de toate cele necesare, deoarece ceilalti membrii ai familiei au considerat ca nu mai este de datoria lor sa aiba grija de ea.
In aceste conditii, vreau sa stiu daca am dreptul de a deschide succesiunea dupa bunica. Multumesc!
daca nu aveti un act incheiat cu bunica,mostenitori cred ca sunt mama dvs, sotia si copiii unchiului dvs

Alte discuții în legătură

Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiuni multiple alex1900 alex1900 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu răspunsuri la următoarea speță, care implică deschiderea succesiunilor după 4 membrii ai familiei decedați ... (vezi toată discuția)