avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

Buna ziua,
sunt interesata de o anumita procedura si anume deschiderea de succesiune dupa bunica mea. A ramas in urma ei un teren pe care dorim sa construim fara sa avem neplaceri din partea celorlati membrii ai familiei(copii, nepoti).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:46, 30 Aprilie 2010
Buna seara !
Daca mama dvs. traieste aceasta este cea care are drept la mostenire , daca nu mai traieste dvs. sunteti cea care aveti drept de a deschide procedura notariala , in amberle cazuri alaturi de descendentii unchiului dvs. .
In cazul in care mama dv. este in viata, dv. nu aveti niciun drept la mostenire. Acest drept il are doar mama dv. pe de o parte, si sotia supravietuitoare si copiii unchiului decedat, in numele acestuia, pe de alta parte. ;)
Nu aveti nici un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiuni multiple alex1900 alex1900 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu răspunsuri la următoarea speță, care implică deschiderea succesiunilor după 4 membrii ai familiei decedați ... (vezi toată discuția)