avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere in revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere in revendicare

Acum 2 ani am cumparat o garsoniera.
Cel care era proprietar, a murit, iar eu am cumparat de la tatal defunctului necasatorit.
Cel de la care am cumparat(tatal defunctului), avea certificat de mostenitor de la notar si actul de vanzare-cumparare al defunctului asa ca notarul a facut actul de vanzare-cumparare intre mine si tatal defunctului.
Toate bune si frumoase, pana acum o saptamana cand am primit citatie de la fiica nelegitima a defunctului prin care solicita o comparatie de titluri de proprietate si cerere in revendicare.
Eu am fost cumparator de buna-credinta, dar totusi exista o mostenitoare care e recunoscuta de defunct pentru ca are numele lui in certificatul de nastere chiar daca defunctul nu a fost casatrit.
Mi-am luat un avocat care zice ca am sanse sa raman cu locuinta cam 50%.
Ce pot face?
Eu nu cred ca mai pot sa recuperez nimic de la cel care mi-a vandut (tatal defunctului).
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 11:24, 27 Martie 2007
Fiind litigiu civil trebuie ca si tu sa primesti copii dupa toate actele depuse de reclamanta(fiica), acte ce vin impreuna cu citatia. Cred ca ar fi bine sa ne spui prin ce acte isi dovedeste reclamanta actiunea. Ca eu sunt contrariat ca si Romascanu...e non sens ce spuneti pana acum.
Si ca o gluma, notarul care v-a zis ca termenul ala de 6 luni nu se aplica la fiica...il chema cumva Romy?:))... prietenii stiu de ce...:))
Multumesc mult pentru raspunsuri :)
Mi-ati ridicat un pic moralul
Eu sunt programator si nu stiu nimic despre drept asa ca nu prea am inteles mare-lucru din actele alea
Revin cu informatii in legatura cu actele
Copii ale actelor care au venit cu citatia poti obtine de la avocat sau, mai sigur (sigur ca vezi si alte acte daca eventual s-au depus ulterior trimiterii citatiei) de la dosar. Da, mi se pare si mie ca ai sanse mari, ca si colegii mei. Mai ales ca ai avut, la incheierea vanzarii, toate actele din ceea ce inteleg eu, ai intabulat etc...
Cu privire la notari, eu n-am intalnit pe nici unul care sa nu ceara acte de acceptare de la mostenitorii sezinari, mai ales daca deja exista un certificat de mostenitor emis dupa decedat, astfel ca el, notarul, nu poate face o alta dezbatere ale aceeasi mosteniri. Asta se rezolva in instanta. Dar vreau sa te intreb: sigur era certificat de mostenitor sau certificat care atesta calitatea de mostenitor? Mai ai actul ca sa vezi exact ce scrie pe el?
Atunci cand a obtinut mostenirea cel de la care am cumparat, fiica defunctului nu s-a prezentat pentru ca notarul nu a stiut ca exista. Defunctul nu a fost casatorit si notarul nu a verificat daca defunctul are o fiica. In schimb a fost cineva care a declarat ca l-a cunoscut pe defunct si acesta nu are copii(probabil ca a mintit). Bunicul fetei, cel de la care am cumparat, a ascuns fatul ca exista o mostenitoare si a obtinut un certificat care ATESTA CALITATEA DE MOSTENITOR.
dA, NU STIU INCA CE SA SPUN... SI LA cARTE FUNCIARA CINE ERA TRECUT INAINTE DE DV.?

Alte discuții în legătură

Anulare act valentin popescu valentin popescu In anul 2000 unul dintre copii aduce imbunatatiri casei pasrintesti cu resurse proprii(material si financiar)In anul 2002 i se fac act vanzare -cumparare ... (vezi toată discuția)
Am drept la apartament? danielasima danielasima Tatal meu a murit in 1997 parintii mei fiind despartiti atunci eu locuiam cu mama mea. Fratele tatalui a vandut apartamentul proprietate a tatalui din deva. Eu ... (vezi toată discuția)
Nulitate certificat mostenitor ContSters60093 ContSters60093 Va supun atentiei urmatoarea speta: de pe urma defunctului X raman ca mostenitori - sotia supravietuitoare plus 3 fiice (majore). Procedura ... (vezi toată discuția)