avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia anticipata partiala

conform legii 19/2000 art 51 aliniatul 2 diminuarea pensiei partial anticipate nu se aplica pentru nr de luni cu care se reduce varsta stanadard de pensionare desfasurata in conditii de munca speciale .
eu beneficiez de o reducere a varstei standard de pensionare de 12 luni (7ani si 10 luni in grupa II de munca) .casa de pensii nu a tinut cont si mi-a diminuat pensia anticipata cu 60 de luni si nu cu 48 cum cred eu ca prevede legea in acest caz.
as dori sa aflu cum este corect. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:23, 29 Aprilie 2010
Stimate domn, Legea nr. 19/2000 nu se aplica retroactiv si in niciun caz activitatea desfasurata in grupa a doua de munca nu este echivalata cu conditiile deosebite de munca.

Imi pare rau, nu voi spune ca dvs. pentru ca ceea ce sustineti nu are nicio legatura cu actele normative la care am facut referire in acest topic.
Eu va urez succes!
Inteleg ca dupa parerea dv toti cei care au lucrat in conditii deosebite anterior datei aparitiei legii 19/2000 nu mai beneficiaza de avantajele reducerilor varstei standard de pensionare conform acestei legii?
Din fericire insa se mai tine cont de ele si se se acorda si in prezent.
Asa este, am scris art. 52 dar ma refeream la art. 51 din Legea nr. 19/2000, mesajele mele nu aveau legatura cu trecerea la pensie pentru limita de varsta.

Reducerea varstei standard de pensionare se face potrivit prevederilor cap. B, sectiunea VIII, pct. 44 ind. 1 din Ordinul nr. 340/2001.

Eu v-am urat odata succes dar va urez din nou!
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta de pensionare limita de varsta ccandrici ccandrici Tatal meu este nascut la 06.01.1952 Vechime in munca:35 ani si 7 luni. Mai sunt si urmatoarele perioade, care nu sunt sigur daca se considera stagii ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta... mirelutzzza mirelutzzza as dori sa va adreseaz o intrebare:tatal meu se numeste teodoru valerica,este nascut in 21 02 1959 are 22 de ani de munca dintre care 14 de grupa 1 si 8 de ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? maman_popescu maman_popescu Sex :barbat anul nasterii apr 1956 vechime in munca 29 ani si 4 luni din care 14 ani si 8 luni in gr 1 la ce varsta poate solicita pensie limita de varsta ... (vezi toată discuția)