Buna ziua.Am finalizat o constructie ( spatiu comercial ) cu perete comun si cu toate ca autorizatia de constructie emisa de primarie nu a expirat,( expira in luna iunie ) am chemat inspectorii de la primarie pt a efectua receptia lucrarii.Am spus mai sus perete comun pt ca lipita de constructia mea este o casa al carei proprietar a inaintat o reclamatie la primarie cum ca nu am respectat proiectul de constructie.Adica am 3 geamuri in plus si acoperisul este putin diferit de cel din proiect.De la primarie mi-au spus ca daca cel care a facut plangerea nu o retrage sunt pasibil de o amenda intre 3000-10000 ron.Ce as putea face in acest caz..??
Nu as putea solicita la primarie o prelungire a autorizatiei de constructie pe inca 1 an ?...si in acelasi timp sa modific proiectul pt acoperis ??.
Pai dvs chiar ca nu ati respectat proiectul avand 3 geamuri in plus si acoperisul modificat. Nici nu s-ar putea face proces verbal de incheiere de lucrari daca s-ar constata aceste diferente intre ceea ce este pe teren si proiect. Daca doreati sa faceti modificari trebuia sa depuneti cerere pentru alt certificat de urbanism, faceati alt proiect care sa contina modificarile si apoi alta autorizatie.
Eu cel putin asa stiu.
Iar daca va vor da doar amenda e de bine. Se poate dispune si demolarea constructiei daca dati de vreun angajat zelos de la primarie.
Se poate modifica si proiectul pe care-l aveti in sensul ca plansele cu acoperisul si cele trei geamuri in plus se refac si vor apare modificarile pe care le-ati facut la constructie.