avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura de insolventa

am un srl cu activitate efectiva de 2 ani cu obiect de activitate transportul.cum nimic nu mai merge, am acumulat datorii la firma de leasing,iar acestia vor sa ne rezilieze contractele(avem 2) .am auzit ca daca demarezi procedura de insolventa firma de leasing nu poate sa-ti ia masinile.as vrea sa stiu daca este adevarat si care ar fi pasii pt. demararea insolventei.ce avantaje si ce dezavantaje exista
Cel mai recent răspuns: florentina spiridon , utilizator 08:59, 6 Mai 2010
cum sa nu le poata lua daca este declansata procedura de insolventa? ba le poate lua si inca bine de tot!
Problema cu insolventa declansata e cu privire la ratele neplatite de la leasing! In acest sens putand astfel sa trageti de timp si sa obtineti reesalonararea platii ratelor restante.
puteti sa formulati dv. cererea de insolventa solicitind, concomitent cu aceasta reorganizarea societatii. va trebuie un contabil si un jurist bun, care sa faca viabila aceasta oportunitate. inainte de formularea unei asemenea cereri solicitati sfatul acestor specialisti.
inca nu s-a reziliat contractul de leasing.dar nu vor sa reesaloneze reziduala la una pana nu achit restantele.cat ar dura procedura de demarare a insolventei
procedura de declarare a insolventei nu dureaza mult... problema? sint urmarile...ideia dv. este buna, materializare ei este o chestiune de finete... cintariti avantajele si dezavantajele, impreuna cu specialisti in materie, si apoi luati o hotarire. succes!
cum sa nu le poata lua daca este declansata procedura de insolventa? ba le poate lua si inca bine de tot!

Pt Mihaela
Va contrazic deoarece in conformitate cu prevederile art 86 din lege 85/2006
"Art. 86. - (1) Contractele în derulare se consideră menţinute la data deschiderii procedurii. Orice clauze contractuale de desfiinţare a contractelor în derulare pentru motivul deschiderii procedurii sunt nule.
(7) Într-un contract prevăzând plăţi periodice din partea debitorului, menţinerea contractului nu îl va obliga pe administratorul judiciar/lichidator să facă plăţi restante pentru perioadele anterioare deschiderii procedurii. Pentru astfel de plăţi poate fi formulată declaraţie de creanţă împotriva debitorului."

Alte discuții în legătură

Insolventa Georgeta Istrate Georgeta Istrate Impotriva SC X s-a formulat o cerere de declansare a procedurii insolventei. Contestatia formulata tardiv. Se poate dovedi ca suma/ creanta pentru a carei ... (vezi toată discuția)
Insolventa si fidejusiune doe_ro doe_ro Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, daca este in litigiu ? utilizator234 utilizator234 Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)? (vezi toată discuția)