avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura de insolventa

am un srl cu activitate efectiva de 2 ani cu obiect de activitate transportul.cum nimic nu mai merge, am acumulat datorii la firma de leasing,iar acestia vor sa ne rezilieze contractele(avem 2) .am auzit ca daca demarezi procedura de insolventa firma de leasing nu poate sa-ti ia masinile.as vrea sa stiu daca este adevarat si care ar fi pasii pt. demararea insolventei.ce avantaje si ce dezavantaje exista
Cel mai recent răspuns: florentina spiridon , utilizator 08:59, 6 Mai 2010
Legea nu permite ceea ce sustine colega mediator, dar consecintele declansarii procedurii insolventei sunt importante daca nu solicitati si procedura de reorganizare.
Apelati la un avocat ori consilier juridic pentru a va asista.
Sc in insolventa la cererea debitorului cu optiune pentru reorganizare.
Are in derulere un ctr de leasing, mai multe rate restante (10) la data intrarii in procedura. In iunie ctr de leasing va ajunge la termen si trebuie achitata o valoare reziduala in suma de 5000eur. Evaluand obiectul de leasing... autoturism... nu ar merita pastrata masina.... SC poate opta pentru restituirea masinii fara a mai plati val reziduala? (Inca nu s-au depus cererile pentru tabelul creditorilor.)
SC poate opta pentru restituirea masinii fara a mai plati val reziduala?


poate da poate nu , depinde de prevederile contractuale pe care eu nu le cunosc
Mentionez ca prin planul de reorganizare se poate negocia si solutia prezentata de dvs daca in contract sunt prevezute alte clauze!!
multumesc tuturor pt. raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa Georgeta Istrate Georgeta Istrate Impotriva SC X s-a formulat o cerere de declansare a procedurii insolventei. Contestatia formulata tardiv. Se poate dovedi ca suma/ creanta pentru a carei ... (vezi toată discuția)
Insolventa si fidejusiune doe_ro doe_ro Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, daca este in litigiu ? utilizator234 utilizator234 Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)? (vezi toată discuția)