avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema grava medicala si impreuna cu socrii mei (mentionez ca sunt despartit de 12 ani de sotia mea cu care impreuna avem un copil)am cumparat un apartament de 4 camere pentru a locui impreuna cu acestia. Socrii mei la randul lor au vandut un ap de 2 camere si au cerut drept de uzufruct viager in contractul de vanzare cumparare al noului apartament... asadar eu propietar 50%(propietate nuda)si sotia mea 50%(propietate nuda)iar socrii mei drept de uzufruct viager am locuit impreuna pana azi...de catva timp sotia mea si-a gasit un barbat pe care l-a adus acasa si i-a facut mutatie la adresa noastra fara acordul meu...mentionez ca eu am platit intretinerea si celelalte cheltuieli pana acum 6 luni de cand acest individ a intrat in casa refuzand sa mai platesc ulterior pana azi...cum pot sa ies din aceasta situatie si cum pot sa scap de aceste probleme tinand cont ca eu doresc vanzarea apartamentului si impartirea banilor in cote egale cu sotia mea?????/ va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:46, 29 Aprilie 2010
teoretic sotia dvs nu ii putea face "mutatie'respectivului,doar socriiin calitate de titulari ai dr de uzufruct viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Tiberiu12 Tiberiu12 Am cumparat impreuna cu sotia de la soacra mea si de la concubinul acesteia un apartament in 1995. Vanzatorilor li s-a stabilit drept de uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)
Vanzarep-cumparare/donatie/testament ? ContSters37976 ContSters37976 Parintii s-au despartit , au vandut ap , fiecare si-a luat partea , ca apoi sa-si cumpere cate un ap. cu o camera .Eu ( fiica) am ramas alaturi de mama , ... (vezi toată discuția)