avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terorizat in propria casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terorizat in propria casa

Cunosc o persoana care a ajuns sa fie terorizata in propria casa de un "prieten" caruia i-a vandut casa, pastrandu-si dreptul de uzufruct viager. Acest "prieten" ii promisese acestuia o garsoniera, insa in actul de vanzare nu scrie nimic. De 10 ani fostul proprietar suporta injuriile acestui "prieten" si al nevestei acestuia. Pana si WC este inchis cu cheia, pe motiv ca face mizerie. "Prietenul" are acum datorii imense la intretinere si se gandeste serios sa mai aduca un chirias in apartamentul de 2 camere in care stau deja 5 persoane. Ce se poate face pt ca acest om sa aiba liniste? Fostul proprietar este pensionat pe caz de boala, din cate am inteles ceva psihic. La data vanzarii apartamentului, acesta era luat in evidenta cu probleme psihice. Politia spune ca nu se poate baga, deoarece este o problema de drept civil. Se poate cere anularea actului de vanzare dupa 10 ani? Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Fostul propietar are dreptul la o actiune posesorie impotriva actualului propietar care, in mod normal nu are nici un drept de folosinta asupra imobilului decat , la moartea fostului propietar.
Consultati un avocat . Se va rezolva usor.

daca am inteles eu bine ... situatia e chiar hilara .. Adica .. nudul proprietar vine si emite pretentii contra uzufructarului (banuiesc ca dr. de uzufruct e viager) ?
ha ! ce tupeu pe omu' asta !!! spune-i prietenului tau care este in folosinta apartamentului (uzufructarul) ca banii de chirie de la celelalte persoane sa-i ia el (are dreptul asta).. si yala (incuietoarea) de la usa principala s-o schimbe .. si nici o cheie sa nu-i dea nudului proprietar .. Si daca nudul proprietar face pe nebunu' .. sa cheme politia. Asta in cazul in care uzufructarul si proprietarul NU stau in aceeasi casa.
Daca stau impreuna in aceeasi casa si proprietarul are contract de inchiriere atunci uzufructarul trebuie sa respecte contractul .. Daca nu au contract incheiat ... out !! afara cu el !! Normal ar trebuie o actiune in instanta in evacuare .. dar .. asa cum spunea o colega de pe un alt forum ... aici se poate folosi si o "actiune in schimbare de yala" si lasare de lucruri la usa. :)
Oricum ar fi .. cu cearta tot se va lasa ..

actul de vanzare .. se poate ataca .. insa e destul de dificil .. dar el va fi valabil chiar daca una dintre parti are discernamant atenuat. Oricum .. aici e interpretabil .. si desfiintarea contractului .. tine de multi factori.
da, situatia este insa departe de a fi hilara. Proprietarul este intr-o situatie disperata : sta in casa cu cel caruia i-a vandut si cu sotia sa si cei doi copii ai lor (despre copii nu stiu daca au probleme, dar cei doi sigur nu sunt sanatosi la cap). Acum ceva timp am incercat sa-l ajut pe omul asta sa doarma intr-un pat normal si m-am oferit sa-i donez un pat; el a acceptat si am fost sa-l duc. A iesit un scandal monstru, cu politie si tipete. Patul nu am reusit sa i-l duc in camera lui, insa noii proprietari inca sustin ca am fost acolo sa le terorizez copii (in situatia in care eu sunt studenta la a 2a facultate si nu sunt de alta etnie decat romana ). Fostul proprietar are pensie de urmas de cca 1 milion lei vechi si el insusi are probleme. Nu este violent si n-ar face rau nici unei muste. Insa este nevoit sa doarma uneori in parc sau sa-si faca nevoile in boscheti, doar pentru ca noii proprietari au chef de glume. Cred ca ei spera sa reuseasca sa-l interneze in vreun ospiciu sau spera sa moara curand sa scape de el. Am uitat sa precizez ca au "cumparat" apartamentul asta acum 10 ani cu imensa suma de 5 milioane lei (nici macar pe aia nu i-a vazut omul asta). Sunt dispusa sa platesc o suma modica unui avocat care ar vrea sa-l ajute. Daca mai exista oameni cu suflet mare, ii rog sa ma contacteze : ote@xnet.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara soțul meu are un apartament cu proprietari parintii ... Gascazurlii Gascazurlii Buna seara Soțul meu are un apartament cu propietari parintii lui iar el fiind uzufruct viager mentionez ca el mai are 4 frații iar 2 dintre ei sunt in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)