avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratii date sub influenta drogurilor!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratii date sub influenta drogurilor!!!

Am deschis acest topic, deoarece mie nu mi se pare normal sa se ia declaratii de la un invinuit care se afla la cateva ore de la administrarea ultemei doze de drog.
Ieri si azi, am asistat clientul la audieri pentru o talharie facuta pentru a putea sa-si procure droguri.
De dimineata, acest om, la Parchet, era atat de ametit incat nici nu putea sa se tina pe picioare. Mi s-a explicat ca aseara au fost domnii politisti cu el la spital si i s-a dat o anumita medicatie, specifica celor care sunt consumatori curenti de droguri puternice.
M-a frapat faptul ca acest tanar, era foarte ametit dupa acele medicamente si stand de vorba intre 4 ochi, cam de 3 ori era sa cada peste mine. Clar in ce stadiu se afla... si cu toate astea procurorul l-a audiat.
Este revoltator sa profiti de faptul ca omul habar nu are pe ce lume este, din cauza drogurilor si a celorlalte medicamente preventive pt starea de sevraj care il fac buimac. Cum este posibil sa se ia declaratie de la un om care nu isi da seama ce vorbeste si nici macar nu se intelege ce spune...ca sa nu mai vorbim ca este complet lipsit de aparare din cauza starii lui.
Eu consider ca ar trebui facut ceva in sensul acesta, referitor la cei aflati sub influenta drogurilor.
Daca mintea este tulbure, discernamantul este minim, poti lua de bun ce declara respectivul???
Aceasta lege stramba, ii favorizeaza pe anchetatori sa-i incrimineze mai usor, sa profite de starea precara mentala si fizica a invinuitului drogat si astfel orice prostie care ii scapa respectivului din lipsa de discernamant, sa fie folosita impotriva lui.

voi ce opinie aveti despre aceasta situatie???:">

Avocat Myra Vasilescu

p.s uneori aceste cercetari sunt o bataie de joc:(
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Dar daca tot erati cu el si ati vazut in ce stare este de ce nu i-ati recomandat sa nu dea nici o declaratie. Era dreptul lui garantat prin legile in vigoare ale statului roman de drept! Eu parca asa stiu.
Avand in vedere starea in care se afla mi-as fi sfatuit clientul sa pastreze "dreptul la tacere", drept conferit de lege.
nu treb sa dea declaratie
Trebuia trecut in declaratie starea in care se afla.
In aceste situatii trebuie ca aceste aspecte sa apara in declaratia
inculpatului, respectiv starea in care se afla, medicamentatia care i-a fost administrata, ce droguri a consumat.
Declaratia apartine invinuitului si aceste aspecte trebuie trecute.
Opozitia procurorului va fi evidenta.
Aceeasi situatie am patit-o si eu.
Pana la urma procurorul a acceptat o alta zi pentru audiere.
Nu a vrut sa treaca aceste aspecte in declaratie.
am asistat clientul la audieri pentru o talharie facuta
Este revoltator sa profiti de faptul ca omul habar nu are pe ce lume este

Desi nu sunt de acord ca poti obtine o declaratie coerenta in astfel de situatii, cred ca este mai revoltator sa ne fie frica a mai merge pe strada, femei, barbati, copii, ca unul ca acesta, nefiind acolo unde ii este locul (familie, spital, peniteciar) ne pune viata si integritatea fizica in pericol. Asta au dorit revolutionarii cu certificat?

Alte discuții în legătură

Agresiuni din partea procurorilor diicot MihaiAndreiCristian MihaiAndreiCristian Buna seara, am fost citat ca suspect intr-un dosar de trafic si consum de droguri ( nu o sa spun unde si numele procurorilor s.a.m.d) . Ceea ce conteaza este ... (vezi toată discuția)
Consum droguri Cristi Dumitrescu Cristi Dumitrescu Buna ziua, am fost chemat la politia judeteana in judetul meu in calitate de martor in vederea consumului de droguri, acolo am fost audiat si am recunoscut ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie / plangere impotriva unei amenzi administrative DehRadu DehRadu In speta am fost chemat la DIICOT ca martor intr-un dosar de trafic de droguri. In acel dosar cunosteam o singura persoana iar ea este acuzata de trafic. Am ... (vezi toată discuția)