In speta am fost chemat la DIICOT ca martor intr-un dosar de trafic de droguri. In acel dosar cunosteam o singura persoana iar ea este acuzata de trafic. Am cunoscut acea persoana printr-un prieten comun si am vazut-o de aproximativ 5-6 ori si am vb la tel de vreo 3 ori nu in legatura cu obiectul dosarului. Persoana prin care l-am cunoscut pe inculpat a fost si el citat ca martor dar nu s-a luat alta masura impotriva lui. Mentionez ca am declarat ca am consumat doar etnobotanice si in perioada cand au fost legale deloc de alt tip. si acelea de cateva ori.
Pe mine ma chemat ulterior sa imi mentin declaratia in fata procurorului si am vrut sa schimb o data de la prima declaratie considerand ca este dreptul meu, iar procuroarea mi-a adus la cunostinta ca " nu am nici un drept cu atat mai putin sa imi schimb declaratia (ca schimbarea declaratiei este o inventie a avocatilor) si ca ma invinuieste pentru posesie de droguri de mare risc in vederea consumului la date care nu se pot stabili" M-am prezentat cu avocat am schimbat data din declaratie si s-a facut cerere sa se anunte avocatul daca mai este citat/audiat cineva in dosarul meu (si nu a mai fost audiat nimeni)
Acum mi-a venit acasa amenda administrativa de 200 lei + 100 cheltuieli de judecata (art10 ccp lit b1 nu prezinta pericolul social al unei infractiuni). fara sa recunosc invinuirea si fara sa mi se prezinte dosarul.
Intrebare Daca depun plangere impotriva ordonantei se poate reincepe urmarirea penala si sa se dea o sentinta mai aspra?
Pot sa contest doar masura amenzii administrative nu si scoaterea de sub urmarire penala?
(stiu ca nu va aparea la cazierul judiciar dar va aparea in cel operational care pentru mine inseamna acelasi lucru)
Astept niste pareri sugestii cum sa fac plangerea si cum sa scap de amenda #-o
Consider ca nu intentiona sa ma invinuiasca dar ca a facut-o pt ca m-am certat cu ea incercand sa imi schimb declatatia si nu cred ca persoana pentru care am fost chemat ca martor a declarat ceva impotriva mea.
Pt. viitor ! Si nu numai pt. tine !
1) Nu te duci la Parchet fara a avea un avocat care sa te asiste ! Ala care a fost cu tine nu e avocat, cred ca era un procuror deghizat ! Daca nu ai bani pt. avocat bun, o sa-i ai pt. amenda.
2) Ai dreptul la tacere, adica ai dreptul sa nu declari nimic ! Nu are nimeni ce sa-ti faca, tu taci si bine faci ! Orice cuvant scoti pe gura va fi folosit impotriva ta ! Formula din filmele americane n-a fost ,,inventata'' de idioti, doar ca cei ce o citesc/aud si nu o aplica, aia sunt idioti ! Procurorul este obligat sa produca probele. Dand din ,,clanta'' iti bagi capul in streang. Cel mai repede o patesc ,,smecherii'', cei care le stiu pe toate !
Un ultim sfat : cauta consilierea unui avocat care este foarte bine familiarizat cu penalul ! Atentie ! tot ce-i de calitate costa ! Si nu putin !
Mi se parea normal sa ma scoata pe art 10 lit a fapta nu exista (deoarece nu am recunoscut fapta )
sau pe art 10 lit b fapta nu este prevazuta de legea penala (deoarece am recunoscut ca am incercat etnobotanice iar acestea la data respectiva nefiind catalogate drept droguri nu pot intra sub incidenta legii ca asa vrea procurorul , consider ca este aceasi fapta cu folosirea algocalminului inainte sa fie necesara o reteta nu sunt eu de vina de lacunele legale, ce legea nu interzice este permis)
sau pe art 10 lit c fapta nu este savarsita de invinuit sau inculpat (nu eu m-am facut vinovat de posesie de droguri)
La toate aceste posibilitati nu vad motivarea pentru amenda administrativa
( in motivare scrie ca am recunoscut si ca regret fapta si ca considera ca in sarcina mea nu poate fi retinuta comiterea infractiunii de detinere de droguri pt ca lipseste gradul de pericol social si recomanda amenda pt ca fapta e lipsita de pericol social) ===> care fapta ca n-am recunoscut ca am folosit ceva dupa ce sa interzis cu atat mai putin ca am detinut #-o X-(
Ce sanse am sa imi aprobe plangerea organul ierarhic superior si cum sa o formulez?
Mai cred ca retinerea infractiunii de detinere de droguri nu s-a efectuat pt ca lipseste gradul de pericol social ci pt ca nu are cum sa o probeze si ca m-a invinuit pe baza unor neclaritati din declaratia mea si la nervi fara vreo alta proba :((
fa plangere impotriva ordonantei de scoatere in termen de 20 de la zile de primire si critic-o sub aspectul existentei faptei, arata ca din intreg materialul probator aflat la dosar nu rezulte savarsirea faptei, consulta un avocat care sa-ti redacteze plangere sau o poti face chiar tu, ideea este sa te incadrezi in termen.
plangerea se adreseaza procurorului ierarhic superior.
Daca fapta nu exista este normal sa contestati pe calea plangerii.
In rest, sunt de acord cu cele expuse de cei de mai sus.
Ar fi bine sa analizeze un avocat dosarul intrucat nu am mai auzit sa se intample asa ceva.
Insa...exista si procurori care se pot supara...daca invinuitul se cearta cu ei...
Consum droguri
snak3
De dimineata am fost sunat de la o sectie de politie sa ma prezint ca martor intr-un dosar.
M-am prezentat, subinspectorul a completat o declaratie de ... (vezi toată discuția)