avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharit in propria locuinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharit in propria locuinta

sint cel batut si tilharit in propria locuinta,cu ce suma ma pot constitui parte civila cind va veni vremea?nu vreau sa para o metoda de imbogatire,dar cit mai costa o splina?multumec celor care mi au raspuns si nu nu i a sotia.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:16, 3 Mai 2010
Nu exista o limita.Oricum sunteti la dispozitia judecatorului!
trebuie sa faceti distictie intre daunele materiale.. costul splinei, de exemplu si daunele morale.. trauma psihica suferita de dvs..asta poate fi oricat dar la dispozitia judecatorului
Daunele materiale trebuies dovedite....asadar aveti grija si adunati toate chitantele sau bonurile fiscale....
Cat privesc daunele morale, trebuie sa dovediti ca ati suportat un prejudiciu de imagine...o trauma psihica....
:offtopic: Interventie moderator: este al treilea topic pe aceeasi problema. Va rog sa ramaneti la asta daca mai aveti nedumeriri. Altfel vor fi sterse. Multumesc

aurel2 a scris:

multumesc pt raspunsuri.sint cel tilharit si batut in propria casa.unul din presupusii faptasi a fost arestat pt. 29 zile,el a lasat in urma lui o perecche de s;api,de pe care s a recoltat proba adn,proba ce l a plasat la locul faptei in seara respectiva.el spune ca nu a fost in localitate in seara respectiva,a adus o foaie de parcurs(e tirist},a facut recurs iar judecatorii au decis sa l puna in libertate,cu interdictia de a parasi tara.nu mai inteleg nimic!cum ramine cu cei 4 ani?cu fapta comisa cu violenta?cu faptul ca n a colaborat(al 2 lea nu e cunoscut nici acum)?cum poate contesta proba adn cu o foaie de parcurs si un bon de parcare?sri a dat tel de servici pe raza localitatii unde s a intimplat fapta,ir el spune ca nu se afla in tara.cum a obtinut eliberarea?

ynocentta a scris:

Instanta de judecata in urma probelor administrate,urmeaza sa analizeze punctul de vedere inaintat de autoritatile mentionate de dvs si in final va dispune o solutie,care la randul ei poate fi atacata de catre partea interesata

Daniel Coman a scris:

Arestarea preventiva este o masura preventiva care se ia pe o perioada deerminata, in faza urmaririi penale, iar in faza judecatii se verifica periodic
legalitatea acesteia.
Pedeapsa finala este stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva, adica de catre instanta de recurs.
Discutiile cu privire la probe nu pot fi pertinente fara studierea dosarului.
In sistemul nostru de drept probele nu au o valoare de dinainte stabilita, iar solutia data de instanta de condamnare va trebui sa se baseze pe mai mulet probe care coroborate sa duca la solutia adoptata de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala aurelnita@ymail.com aurelnita@ymail.com pe data de 3 sept,doi indivizi au batut la usa apt. unde locuiesc,eu am deschis,unul din ei m a lovit cu un levier in cap,iar dupa ce am cazut ei au patruns in ... (vezi toată discuția)
Justificare pretentii civile victor22 victor22 Buna ziua As vrea sa stiu cum as putea sa justific in istanta, la un termen de judecata ce tocmai se apropie, pretentiile civile in valoare de 1000 de euro, ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi cercetasa cercetasa pentru incadrarea vatamare corporala cu CM DE 24 zile care este pedeapsa? (vezi toată discuția)