Trebuie sa aveti rabdare , agresorii isi vor primi pedeapsa .Fapta comisa de acestia constituie talharie in varianta agravata , existand cel putin 3 agravante, iar pedeapsa este intre 15 si 25 de ani. Totul este sa faceti si dovada sustragerii banilor, altfel , fapta va constitui vatamare corporala grava , cu pedepse intre 2 si 12 ani.
Chiar daca ati avut o altercatie cu fiul unuia dintreagresori, acesta nu avea dreptul de a-si face singur dreptate .
multumesc pt.raspuns,asa mi a spus si avocatul,ca tilharia nu se sustine,dar cum ramine cu violarea de domiciliu?probele recoltate arata clar ca bataia mi fost administrata in casa,holul apt. meu fiind plin de singele meu,agresorii in fuga lor lasind in casa o pereche de papuci si un pachet de tigari.de ce mi trebuie martori pt. a proba tilharia?
Probabil nu se sustine si talharia pentru faptul ca este mai greu de dovedit fara martori ca v-au luat si bani. Doar daca ar fi fost prinsi infractorii mai repede iar banii , sau o parte macar , ar mai fi fost asupra lor. Daca agresorii si-au lasat acele lucruri la dvs. in casa, de pe aceste lucruri pot fi prelevate amprente . In plus , daca unele acte de agresiune s-au petrecut in holul bocului , este imposibi lsa nu fi iesit vreun vecin , altertat de zgomote. Acestia pot depune marturie .
da asa este vecinii au depus marturie sub anonimat,tipii sint tiristi,spun cei de la politie ca sint de negasit!cind ma pot constitui parte civila daca ei nu au fost pusi sub acuzare?nu inteleg de ce medicul legist mi a dat 24 zile ingrijiri,eu nici acum nefiind recuperat medical,din bataia suferita m am ales cu un cheag pe pleura plaminului si astept sa se reabsoarba,cedespagubiri pot cere,pe atentiile de la doctori nu am chitante,?
Va puteti constitui parte civila . Conform C pp , persoana vatamata se poate constitui parte civila in scris prin insasi cererea prin care aceasta se plange de savarsirea infractiunii sau prin cerere separata, cat si oral sau prin orice alta forma (ex. declaratie) din care sa rezulte intentia sa ca doreste sa fie despagubita.Constituirea ca parte civila se poate face in cursul urmaririi penale, precum si in fata instantei de judecata , pana la citirea actului de sesizare.
Puteti cere despagubiri si daune morale , in cuantumul pe care il considerati , insa, oricum instanta va acorda o suma rezonabila. Si mie mi se pare ciudat ca ati primit asa de putine zile de ingrijiri , inconditiile in care spuneati ceva de lezarea grava sau pierderea unui organ( splina?) . Incercati sa obtiuneti o prelungire a zilelor deingrijiri, eventual cereti o noua expertiza medicala. Consultati un avocat daca va permiteti pentru a fi indrumat corespunzator si in vederea repararii prejudiciului suferit si a obtinerii daunelor morale.