avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

pe data de 3 sept,doi indivizi au batut la usa apt. unde locuiesc,eu am deschis,unul din ei m a lovit cu un levier in cap,iar dupa ce am cazut ei au patruns in holul apt.meu si au continuat sa ma bata cu picioarele si cu acel levier,de fata cu sotia si fetita mea de 9 ani care tipau ingrozite.la plecare au disparut cu suma de 2500euro.am fost transportat la spital si operat(splenectomie),de la lovituri am avut ruptura de splina. am medico legal cu lipsire de organ,punerea vietii in pericol si 24 zile de ingrijiri.inainte de accident am avut o altercatie cu fiul de 18 ani al unuia din agresori pe care l am palmuit ,acesta depunind plingere penala impotriva mea.au trecut doua luni si nu seintimpla nimic,agresorii sint liberi,nici nu au fost citati,martorii si au dat declaratiile sub anonimat,cu toate acestea nu stiu ce are de gind ofiterul care instrumenteazacazul,eu am angajat si un avocat pt a ma constitui parte civila,rog sfat!!imi mai trebuie zile de concediu eu nu sint restabilit in totalitate>
Cel mai recent răspuns: aurelnita@ymail.com , utilizator 15:29, 6 Noiembrie 2009
Trebuie sa aveti rabdare , agresorii isi vor primi pedeapsa .Fapta comisa de acestia constituie talharie in varianta agravata , existand cel putin 3 agravante, iar pedeapsa este intre 15 si 25 de ani. Totul este sa faceti si dovada sustragerii banilor, altfel , fapta va constitui vatamare corporala grava , cu pedepse intre 2 si 12 ani.
Chiar daca ati avut o altercatie cu fiul unuia dintreagresori, acesta nu avea dreptul de a-si face singur dreptate .
multumesc pt.raspuns,asa mi a spus si avocatul,ca tilharia nu se sustine,dar cum ramine cu violarea de domiciliu?probele recoltate arata clar ca bataia mi fost administrata in casa,holul apt. meu fiind plin de singele meu,agresorii in fuga lor lasind in casa o pereche de papuci si un pachet de tigari.de ce mi trebuie martori pt. a proba tilharia?
Probabil nu se sustine si talharia pentru faptul ca este mai greu de dovedit fara martori ca v-au luat si bani. Doar daca ar fi fost prinsi infractorii mai repede iar banii , sau o parte macar , ar mai fi fost asupra lor. Daca agresorii si-au lasat acele lucruri la dvs. in casa, de pe aceste lucruri pot fi prelevate amprente . In plus , daca unele acte de agresiune s-au petrecut in holul bocului , este imposibi lsa nu fi iesit vreun vecin , altertat de zgomote. Acestia pot depune marturie .
da asa este vecinii au depus marturie sub anonimat,tipii sint tiristi,spun cei de la politie ca sint de negasit!cind ma pot constitui parte civila daca ei nu au fost pusi sub acuzare?nu inteleg de ce medicul legist mi a dat 24 zile ingrijiri,eu nici acum nefiind recuperat medical,din bataia suferita m am ales cu un cheag pe pleura plaminului si astept sa se reabsoarba,cedespagubiri pot cere,pe atentiile de la doctori nu am chitante,?
Va puteti constitui parte civila . Conform C pp , persoana vatamata se poate constitui parte civila in scris prin insasi cererea prin care aceasta se plange de savarsirea infractiunii sau prin cerere separata, cat si oral sau prin orice alta forma (ex. declaratie) din care sa rezulte intentia sa ca doreste sa fie despagubita.Constituirea ca parte civila se poate face in cursul urmaririi penale, precum si in fata instantei de judecata , pana la citirea actului de sesizare.
Puteti cere despagubiri si daune morale , in cuantumul pe care il considerati , insa, oricum instanta va acorda o suma rezonabila. Si mie mi se pare ciudat ca ati primit asa de putine zile de ingrijiri , inconditiile in care spuneati ceva de lezarea grava sau pierderea unui organ( splina?) . Incercati sa obtiuneti o prelungire a zilelor deingrijiri, eventual cereti o noua expertiza medicala. Consultati un avocat daca va permiteti pentru a fi indrumat corespunzator si in vederea repararii prejudiciului suferit si a obtinerii daunelor morale.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu? lovire si alte violente. aurel2 aurel2 Pe 03 09 2009,2 indivizi au patruns la mine in locuinta(au batut la usa),m au lovit cu un fier in cap,am cazut si in fata sotiei si a ficei mele,m au batut cu ... (vezi toată discuția)
D-lor penalisti cu experienta, vreau sa va intreb... nicusorilinca nicusorilinca am urmatoarea speta: o persoana in varsta(70 ani)a fost \"jucata in picioare\" de un nemernic in curtea locuintei sale..am obtinut un certificat medico-legal ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in acest caz?!sfaturi ?! C1prian85 C1prian85 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine, tatal meu a fost talharit cred ca aici se incadreaza ceea ce ii sa intamplat ,mai exact a fost batut de doi indivizi ... (vezi toată discuția)