avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu? Lovire si alte violente.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu? Lovire si alte violente.

Pe 03 09 2009,2 indivizi au patruns la mine in locuinta(au batut la usa),m au lovit cu un fier in cap,am cazut si in fata sotiei si a ficei mele,m au batut cu fierul si picioarele pina la limita comei,la plecare au luat si suma de 2500 euro.Am fost transportat la spital si operat(splenectomie),am certificat medical cu 24 zile ingrijiri,punerea vietii in pericol,lipsire de organ.Se cunosc agresorii dar cu toate acestea ancheta treneaza,unul a adus un aviz de insotire al marfii ca afost in Franta,pe celalalt nici nu la-ntrebat de vorba.Acum se asteapta un ADN(cel din
''franta'' si alasat slapii in apt meu),De ce nu se ia in calcu cei 3 martori existenti,daca adn ul nu vine pozitv?Nu am chitante pe atentiile doctorilor care m au operat si ingrijit,ce daune morale pot cere in cazul in care ma voi constitui parte civila pt.a nu se percepe ca o suma pt imbogatire?de ce numai24 zile medical,la 3 luni nu sint apt in totalitate de munca?Daca ii descriu eu si sotia,masina o descriu martorii ca a fostla scara blocului,ei au fost vazuti iesind din scara si urcind in masina,de ce nu innainteaza la procoror?Unde ma pot plinge?
La media nu am fost,acum la cine pot merge in audienta?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:49, 4 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Va sfatuiesc angajarea unui avocat. Situatia este,cel putin din punct de vedere procedural, destul de complexa. Cu certitudine sfaturile primite online, nu va vor ajuta foarte mult, avand in vedere ca fazele cercetarii penale si cele ale actiunii penale implica o serie de acte procedurale.
Va sfatuiesc , pentru asigurarea cresterii rapiditatii actiunilor de cercetare, sa sesizati parchetul( procurorul) competent . De asemenea, este necesar si soaterea unui certificat medico- legal, din care sa reiasa incapacitatea functionarii sau lipsa unui organ.
Va puteti constitui parte civila in procesul penal, in conformitate cu prevederile art. 15 c.p.p., actiunea civila fiind scutita de taxa de timbru.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala aurelnita@ymail.com aurelnita@ymail.com pe data de 3 sept,doi indivizi au batut la usa apt. unde locuiesc,eu am deschis,unul din ei m a lovit cu un levier in cap,iar dupa ce am cazut ei au patruns in ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava TincaToniF90 TincaToniF90 Buna ziua ! In data de 17.08.2013 mergeam la magazinul din cartier,unde l-am vazut pe un prieten de al meu certandu-se cu inca 3 baieti . M-am dus la ei si ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a asociatiei de proprietari ContSters258042 ContSters258042 Am gasit la nivelul administratiei si presedintele de asociatie (mina si manusa) abuzuri, inselatori, incalcarea legilor (si toate, fara deosebire), fals de ... (vezi toată discuția)