avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot face in acest caz?!sfaturi ?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot face in acest caz?!sfaturi ?!

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine, tatal meu a fost talharit cred ca aici se incadreaza ceea ce ii sa intamplat ,mai exact a fost batut de doi indivizi ,cu spray la crimogen ,numeroase lovituri la coaste ,abdomen ,coloana, fata si deposedat de bunuri.A fost internat in jur de 10 zile ,iar acum s -ar putea sa mai aibe nevoie de alte zile de spitalizare deoarece nu prea se simte bine.Am fost la IML pentru certificatul medico legal.
Eu am depus o autosesizare la IPJ Botosani , pe teritoriul unde sa prod.fapta, tata a fost sunat azi ca au gasit un suspect ,dar momentan nu e in tara , politia fiind la el acasa si vb cu parinti lui.
Ceea ce vreau sa va rog ...ce e de facut in acest caz in continuare.Si daca e vb de talharie sa intre in penal de cate zile de spitalizare trebuie sa fie vorba sau cele intamplate deja duc spre aceasta incadrare !?

Va rog frumos sa ma ajutati...

Cu stima ,
Negru Ciprian Ionut
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 22:00, 8 Octombrie 2014
nu sunt necesare zile de ingrijiri medicale pentru retinerea talhariei, sunt necesare doar violente si furtul. Dar , in cazul in care sunt ingrijiri medicale peste 90 zile se retine agravata la talharie calificata. Urmeaza sa se audieze suspectul , sa fie adunate probe , sa se puna in miscare actiunea penala ,si sa se trimita in judecata. Ce trebuie sa faceti- sa depuneti probe la dosar, sa va constituti parte civila, sa uramariti desfaurarea urmaririi penale.
ca proba la dosar ce pot depune?!
Aduceti martori daca au fost prezenti, certificatul medico-legal, cheltuielile de spitalizare si/sau cele ulterioare, in caz ca tatal dvs a continuat tratament medical si acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Madalinavatafu Madalinavatafu Buna ziua, In urma unui scandal am folosit spray lacrimogen pentru a ma apara deoarece persoana cu care ma certam a aruncat inspre mine fara a ma lovi cu un ... (vezi toată discuția)
La certificatul medico-legal se ia in considerare si o a doua spitalizare? user4321 user4321 Am fost implicat recent intr-un accident de masina in care am fost considerat vinovat pentru ca nu m-am asigurat cand am schimbat banda. Dupa intrarea pe banda ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)