avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariala

Buna seara,
Avem o problema si nu mai stim ce putem face. sotul meu a lucrat pentru o firma din luna mai 2009 pana la 28 februarie 2010 patronul nu le-a platit salariile. la 31 august 2009 acest patron si-a inchis firma deschizand o alta cu 1 septembrie 2009 pastrand angajatii si refacandu-le alte CIM.Am facut sesizari la ITM respectiv am deschis o actiune de judecata pentru litigiu de munca, atat pentru firma inchisa cat si pentru cea noua,dar nu-si pot recupera salariile deoarece patronul nu mai are bunuri care pot fi executate pe aceasta noua firma.inn aceasta perioada cat sotul nu si-a primit salariile, au am fost insarcinata si in luna februarie am nascut si am avut nevoie de bani pentru operatia de cezariana deoarece in spitalele din RO totul se plateste( a trebuit sa cumpar absolut totul pentru operatie cat si postoperatoriu) sotul i-a cerut macar un salariu sa ne rezolvam problema cu spitalul si a fost refuzat. Mai mentionez ca avem si un credit ipotecar ale caror rate sunt restante pe motiv de neplata salariala eu fiind in somaj. Doresc sa intreb daca noi in aceasta situatie ii putem deschide un alt proces civil in care sa-i cerem despagubiri materiale si morale dat fiin faptul ca suntem in situatia de a fi executati silit de catre banca si stresul la care am fost supusi in aceasta perioada. Acest patron are bunuri mobile si imobile ca persoana fizica. Ca persoana juridica nu mai are nimic pe firma.
Va rugam sa ne spuneti ce am putea face in acest caz?
VA multumim.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:17, 30 Aprilie 2010
Daca il actionati ca persoana fizica veti opta pentru caelea dreptului comun si o sa timbrati la valoarea pretentiilor. Daca meregeti pe litigiu de munca nu veti suporta taxele, iar hotarirea judecatoreasca ca titlu executoriu poate fi folosita timp de trei ani p[entru a va recupera creantele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca / ajutor! Mihta Mihta Buna seara, Avem o problema si nu mai stim ce putem face. sotul meu a lucrat pentru o firma din luna mai 2009 pana la 28 februarie 2010 patronul nu le-a ... (vezi toată discuția)
Probleme credit bancar Alex47 Alex47 Buna ziua, Am o problema - in urma cu cativa ani (perioada 2006 - 2007)impreuna cu cativa colegi de la locul de munca unde lucram in aceea perioada am facut ... (vezi toată discuția)
Salariu liana32 liana32 am o prietena care lucreaza inca la firma nu au primit banii din februarie acum urmeaza sa le dea in somaj cum ar putea sa isi recupereze banii ea si colegii ei (vezi toată discuția)