avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-interesanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-interesanta

Am intrat in posesia unui act de proprietate (terenuri)eliberat pe numele tatalui meu care este decedat.Mama s-a recasatorit dupa moartea tatalui ,nu s-a facut dezbatere de mostenire .mentionez ca aceste terenuri au apartinut bunicului din partea tatalui.
Doresc sa stiu daca mama mai are drept la aceste terenuri si daca este obligatorie realizarea succesiunii si sine este indreptatit sa o faca.
V a multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 07:30, 30 Aprilie 2010
fiind sotie supravetuitoare are drept la mostenirea fostului sot, chiar daca in prezent e recasatorita.. dar poate renunta in favoarea dvs.. este obligatorie dezbaterea succesorala daca doriti sa intrati de drept in posesia bunurilor mostenite..
Prin notar se va realiza succesiunea, astfel incat e bine sa va adresati unui birou notarial de pe raza localitatii unde se afla terenul mostenit.
La succesiune vor veni sotia supravietuitoare ( mama dvs.) si copiii defunctului. Sotia va primi 1/4 si copiii 3/4 din avere.
Pentru a veni la mostenirea tatalui decedat si pentru a nu fi declarata mostenirea ca fiind vacanta, este obligatorie dezzbaterea mostenirii tatalui.
Dupa parerea mea nu cred ca mama d-voastra., in calitate de sotie supravetuitoare poate veni la succesiunea sotului decedat, care prin reprezentare, calitate care va este conferita d-voastra. de lege, la averea bunicului(din partea tatalui).
Cu alte cuvinte, nu cred ca mama are vreun drept de mostenire in acest caz, dar adresativa unui notar public oricum veti fi indrumat cu profesionalism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire irinacornelia irinacornelia buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Buna seara o nelamurire va rog ...daca tatal si bunica paterna ... admin74@gmail.com admin74@gmail.com buna seara o nelamurire va rog ...daca tal si bunica paterna au decedat sotia supravetuitoare vine la mostenire impreuna cu cei 2 copii ai ei (vezi toată discuția)