avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dilema

Doresc sa stiu daca pot fi despagubita ,in vreun fel anume ,in urma demolarii unui imobil , cu o suparafata de 1000m2, ocupata actualmente de blocuri si o pasarela.Mentionez ca proprietarul este decedat ,eu fiind nepoata defunctului.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 07:43, 30 Aprilie 2010
aveti nevoie de un testament sau un contract de vanzare cumparare de la suprafata ca sa puteti dovedi ca suprafata va apartine daca persoana respectiva a decedat si nu a trecut pe numele cuiva mostenirea lui automat ii confiscat de stat
deschideti succesiunea defunctului ce a avut in proprietate respectivul bun si dupa ce scoateti certificatul care atesta calitatea dvs de mostenitor, apelati la aserviciile unui avocat sa va ajute cu demersurile pentru despagubiri.Bafta!
Ar fi trebuit sa depuneti o documentatie pe L.10/2001, insa e mai bine sa contactati un avocat pentru a verfiica actele si a vedea daca se mai poate face ceva acum, asta in cazul in care nu ati notificat autoritatile, potrivit disp. legii speciale in materie de despagubiri.
Daca imobilul a fost confiscat inainte de 1989 nu mai aveti posibilitatea legala de a mai recupera ceva deoarece a expirat termenul in care puteati formula astfel de cereri. Daca imobilul a fost ocupat dupa 1989 aveti la dispozitie actiunile posesorii legale...
1. Certificat de mostenitor, din care sa rezulte, printre altele averea defunctului, cota de mostenire ce va revine si caliatea d-voastra. mostenitor.
2. Daca nu ati depus pe legea nr. 10/2001 notificare prin executor judecatoresc, mai aveti calea revendicarii.

Apelati insa la un avocat care sa va asiste in demersul d-voastra.

PS. Trebuie sa aveti insa in vedere ca daca s-au primit despagubiri pentru terenul si imobilul demolat, indiferent de cuantuum, nu mai puteti face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire imobil nationalizat aelemarac aelemarac Buna ziua, Conform legii 165/2013 (sau alteia),se mai poate solicita restituirea drepturilor pentru o casa nationalizata si vanduta de primarie? Va ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Testament (o problema complexa) marius_cerbu marius_cerbu In anul 1984, mie si sotiei mele ni s-a intocmit un testament de catre o persoana care nu ne era ruda si care nu a avut nici un alt mostenitor legal.In acest ... (vezi toată discuția)