avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită As dori ajutor in privinta unui caz de executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

As dori ajutor in privinta unui caz de executare silita va rog

Circumstantiere: Am un titlu executoriu valid in contra "MFP" - pe Fondul investit executoriu, in contra "MFP prin DGFP Cta" in Apelul ramas irevocabil , decizie care si majoreaza creanta.
Intrebari: 1.COMPETENTA: Executorul de Cta are competenta in contra DGFP Cta sau neaparat tbuie executor de Buc in contra MFP ?
Aici vezi : www.avocatnet.ro/content/for...
si: [ link extern ]
dar si: OG nr. 5/2001 privind procedura somatiei de plata : Art. 2. - (1) Cererile privind somatia de plata se depun la instanta competenta pentru judecarea fondului cauzei in prima instanta.
precum si: preved. LEGII nr.188 din 1 noiembrie 2000 , art. 9 (2) : (…) Dacã bunurile urmãribile se aflã în circumscriptiile mai multor judecãtorii, competenta apartine oricãruia dintre executorii judecãtoresti care functioneazã pe lângã acestea
DESI: preved. LEGII nr.188 din 1 noiembrie 2000 , Art. 9. (2) : În cazul urmãririi silite a bunurilor este competent executorul judecãtoresc din circumscriptia judecãtoriei în a cãrei razã teritorialã sunt situate sau se aflã acestea. (…)
de unde s-ar deduce CONFUZ ca ptr somatie + indeplinirea voluntara e competent executor de Cta insa ptr executare silita (somatie + poprire / poprire / urmarire mobile-imobile) e competent executor de Buc de indata ce
bunurile urmarite s-ar afla preponderent sau exclusiv in Buc desi nu sh exact cum s-ar pune problema popririi unor conturi din Cta , la DGFP , alimentate de MF , din Buc

2.FORMA IMPLINIRII TITLULUI: 2.a.Ce sanse am sa risc in speta o executare silita prin poprire , deci fara somatie si asteptarea celor 6 luni si care ar fi costurile aproximative (estimativ-estimativ) pe care executorul le va incasa de la mine de indata ce si daca procedura va fi respinsa , si nu de la debitor ?
PRO: www.avocatnet.ro/content/for...
CONTRA: [ link extern ]
2.b.In cazul in care somez cu executor de Cta (competent teritorial) si DGFP si MF (somatia de Cta e valida ptr MF ?) si oricare dintre acestia nu stinge creanta in 6 luni si tbuie sa recurg la execut silita , instanta de Cta care ar valida procedura de somare ar putea invalida executarea silita , ulterior , pe motiv k exectorul de Cta nu e competent , la urma-urmei , teritorial fata de MF ?...
Cel mai recent răspuns: madyvio , utilizator 14:23, 30 Aprilie 2010
Puteti recurge la executare silita fara probleme din Constanta, dar nu veti vedea nici un rezultat mai repede de 6 luni. Este vorba de statul roman - prin organele sale - care nu poate fi executat mai repede.
Eu as proceda la inceperea executarii silite la Constanta, intrucat din interpretarea spetei coroborata cu textele de lege, competenta in executare silita revine unui executor judecatoresc din C-ta.
Va multumesc, a incepe executarea silita - momentan - ar insemna cererea de poprire iar din linkanapopescu... observ k Instantele deja impun termenul de 6 luni k gratie.Ce abordare / argumentatie ar fi ptr poprire ? In link cu validareapopririi (vezi postat mai sus , nu-mi mai ia editorul link-urile) , desi incurajanta opinia , nu vad similitudinea spetei si observ - din nu sh ce motive - k actiunea a fost respinsa si-n recurs. Nu am suficiente informatii , istoric jurisprudenta etc sa am calitate decidenta intre a cere poprire sau somatie-6 luni
***Cum ati dedus k "interpretarea spetei coroborata cu textele de lege, competenta in executare silita revine unui executor judecatoresc din C-ta." va rog anume asupra caror preved faceti referire ? Mie imi pare neclara determinarea competentei in cazul popririi conturilor si exclusiva (ptr Buc) in cazul urmarii bunurilor
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
madyvio, utilizator
Si va rog , 1 raspuns si ptr : ... 2.b.In cazul in care somez cu executor de Cta (competent teritorial) si DGFP si MF (somatia de Cta e valida ptr MF ?) si oricare dintre acestia nu stinge creanta in 6 luni si tbuie sa recurg la execut silita , instanta de Cta care ar valida procedura de somare ar putea invalida executarea silita , ulterior , pe motiv k exectorul de Cta nu e competent , la urma-urmei , teritorial fata de MF ?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu impotriva statului - validarea popririi - tert poprit trezoreria - calitate procesuala pasiva catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Am nevoie de ajutor : a) in a demonstra ca in executarea silita impotriva Statului Roman - prin Ministerul Finantelor reprezentat de DGFPS (exista ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile executorului in cazul somatiei madyvio madyvio Daca detin un titlu executoriu in contra Statului prin MF si nu incep direct executarea silita , ci doar somarea si astept 6 luni iar debitorul - sa zicem - ... (vezi toată discuția)
Executare silita a statului roman prin ministerul finantelor catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Va rog suport juridic … In cadrul unei spete de executare silita a \"Statului Roman prin Ministerul Finantelor prin DGFP Cta\" (titlul ... (vezi toată discuția)