Am intretinut bunica peste 10 ani , am suportat toate costurile cu spitalizarea in mai multe etape si am suportat toate cheltuielile de imormintare si pomenile ulterioare . Cum este indicat sa recuperez o parte din cheltuieli de la posibilii mostenitori?:
1.odata cu deschiderea succesiunii sa arat si toate cgheltuielile efectuate , sau
2.un proces separat?
Mentionez ca tata a decedat cu 2 ani inaintea bunicii.
Multumesc frumos
Cu mult respect
Patrascu
In cadrul procesului de partaj succesoral puteti solicita ca in raport de cheltuielile efectuate si nr. mostenitorilor aceste cheltuieli sa fie suportate si de catre celilalti care au drepturi succesorale.Aveti nevoie de consultanta juridica din partea unui avocat pentru a va apara interesele, aceste cheltuielil facand parte din asa-zisul pasiv succesoral.
cand deschideti succesiunea, vorbiti cu ceilalalti mostenitori, in functie de chitantele care le aveti, sa participe si ei la cheltuieli. sa le impartiti fratzeste.
in caz contrar, va trebui sa discutati acest capitol in instanta.
vedeti ca datoria lor fata de dvs, se poate prescrie in 3 ani.
Succesiune
apatrascu
Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala
sili
Buna ziua! Am si eu o problema, si va rog frumos sa ma ajutati.
Bunica mea a decedat si avand un singur copil (tatal meu) care a decedat inainte de bunica mea ... (vezi toată discuția)