avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariul de baza si concediul de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariul de baza si concediul de odihna

Am o intrebare legata de calculul concediului de odihna conform OUG 1/2010 si Legea 330/2010:
Daca sumele compensatorii sunt incluse in salariul de baza dar nu sunt luate in calculul la determinarea altor drepturi de natura salariala conform Art.6 Alin (1) din OU 1/25.01.2010- intrebarea mea este: concediul de odihna care este un drept ce face referire la salariul de baza...va lua in considerare si sumele compensatorii ...sau la calculul acestuia vom scoate sumele compensatorii din salariul de baza pe ultimele 3 luni????
Cel mai recent răspuns: MUZET , utilizator 21:48, 12 Iunie 2010
Codul Muncii- art.145(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Multumesc de raspuns....stiam despre codul muncii. art.145...asta este si fundamentul meu...dar , ca bugetar...mai precis personal contractual, legea aceasta 330 a bulversat multe...impartirea statului in 2 salariul de baza si alte sporuri...a ridicat astfel de intrebari...Avem directii care nu iau in considerare sumele compensatorii care legal intra in salariul de baza la calculul CO...Explicatia:...cd este in Co...salariatul nu poate beneficia de conditiile si sporurile ptr o munca in anumite conditii...
Ce este de facut ptr a fi in limitele legii???
Avem o adresa 1458/2006 unde ministerul educatiei ne da detalii despre calculul concediului de odihna si ne spune ca noi facem derogare de la codul muncii si ne spune ca pe langa salariul de baza cuprindem si sporurile de care beneficiaza conform legii....prin urmare noi am facut act aditional la reincadrarea din ian.2010 si acolo sunt cuprinse pe langa sporurile recunoscute de 330 si sumele compensatorii, care fac parte din sal. de baza. Chiar daca in art. 6 din ord.1 ne spune ca nu fac baza la alte drepturi, putem spune ca nu se aplica sporurile la ele....dar sa nu interpretam ca nu intra in calculul CO....
parerea mea este ca ar trebui sa cititi cu atentie articolul 6 din Ord. nr. 1 / 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna ALIOSA ALIOSA Sunt asistent maternal.In baza HG 679/2003,asistentii maternali conf. art.10,lit.f ,avem obligatia de a efectua CO impreuna cu copilul/copii.Suntem trecuti in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei As dori sa stiu daca indemnizatia concediului de odihna este afectata de diminuarea salariului cu 25% de la 1 iulie, in cazul in care eu voi efectua concediul ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta irina72 irina72 Buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez la primarie si am luat prima de vacanta in luna iulie (raportata la luna iunie sub forma de avans). In ... (vezi toată discuția)