avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SA RISC, PLATIND TAXA DE TIMBRU(APROX 7000ron),SAU ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SA RISC, PLATIND TAXA DE TIMBRU(APROX 7000ron),SAU NU???

Am urmatoarea speta si as dori sa aflu pareri: s-a semnat o procura speciala la notar prin care 3proprietari ai unui teren au imputernicit o persoana sa intabuleze terenul si sa il vanda chiar si sie insusi.Tot in acea procura s-a precizat ca pretul(12000 EURO) imobilului a fost achitat in intregime de catre cel imputernicit si ca daca prezenta procura se retrage,se vor plati cu titlu de daune interese,de 15 ori suma incasta.Unul din cei trei,a retras-o!INTREBAREA mea este:
1)CE SANSE AM SA MERG PE O ACTIUNE IN CONSTATARE A UNEI PROMISIUNI DE VANZARE CUMPARARE(ART.977COD CIV) ?
2) DACA IN CAZUL NECONSTATARII VANZARII,POT IN SUBSIDIAR SA PRIMESC DAUNELE ?(POATE FI CONSIDERATA CLAUZA PENALA acea fraza referitoare la daune interese?)(4000EUR X 15=60.000 EURO,LA CARE VA TREBUI SA PLATESC TAXA DE TIMBRU F MARE!)

ATI PLATI TAXA DE TIMBRU (APROX 7000 RON),DAC ATI AVEA UN ASTFEL DE CAZ,AVAND IN VEDERE CA NU SE VA RESTITUI IN CAZ DE RESPINGERE IN INTREGIME A ACTIUNII???
Cel mai recent răspuns: Alexutzu , utilizator 22:31, 2 Mai 2010
cine nu risca nu castiga.. degeba platiti taxa daca nu va luati si un avocat bun, caruia sa-i platiti onorariu la valoarea litigiului
sfatul meu este ca din cele prezentate de dvs. ati avea sanse de castig .
cereti o consultatie juridica unui avocat sau apelati un avocat sa va reprezinte in instanta .
Daca lucrurile ar sta asa cum le-ati enuntat atunci taxa de timbru care trebuie platita la valoarea pretentiilor nu este un risc atata vreme cat suma poate fi recuperata aceasta constituind cheltuieli de judecata cu procesul in care sunteti parte si pe care instanta vi le va acorda daca veti castiga!
Exista mijloace legale prin care ar putea fi evitata plata unei taxe atat de mari.
Contactati un avocat bun.
Aceeasi parere cu colegu...solutiile dvs. nu sunt de admis...Apelati la un avocat cu experienta

Alte discuții în legătură

Va rog ,niste pareri procura=vanzare-cumparare? Alexutzu Alexutzu Am urmatoarea speta si as dori sa aflu pareri: s-a semnat o procura speciala la notar prin care 3proprietari ai unui teren au imputernicit o persoana sa ... (vezi toată discuția)
Procura speciala=vanzare cumparare?! Alexutzu Alexutzu am urmatoarea speta si as dori sa aflu pareri: s-a semnat o procura speciala la notar prin care 3proprietari ai unui teren au imputernicit o persoana sa ... (vezi toată discuția)
Pot pretinde daune morale unei publicatii care a scris despre mine? Andyx Andyx Pot cere daune morale unei publicatii care a scris despre mine lucruri neadevarate?Cati bani pot cere, sau exista o suma fixa care se acorda in aceste ... (vezi toată discuția)