avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura speciala=vanzare cumparare?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura speciala=vanzare cumparare?!

am urmatoarea speta si as dori sa aflu pareri: s-a semnat o procura speciala la notar prin care 3proprietari ai unui teren au imputernicit o persoana sa intabuleze terenul si sa il vanda chiar si sie insusi.Tot in acea procura s-a precizat ca pretul(12000 EURO) imobilului a fost achitat in intregime de catre cel imputernicit si ca daca prezenta procura se retrage,se vor plati cu titlu de daune interese,de 15 ori suma incasta.Unul din cei trei,a retras-o!INTREBAREA mea este:
1)CE SANSE AM SA MERG PE O ACTIUNE IN CONSTATARE A UNEI PROMISIUNI DE VANZARE CUMPARARE(ART.977COD CIV) ?
2) DACA IN CAZUL NECONSTATARII VANZARII,POT IN SUBSIDIAR SA PRIMESC DAUNELE ,(POATE FI CONSIDERATA CLAUZA PENALA acea fraza referitoare la daune interese?)(4000EUR X 15=60.000 EURO,LA CARE VA TREBUI SA PLATESC TAXA DE TIMBRU F MARE!)?

ATI PLATI TAXA DE TIMBRU (APROX 7000 RON),DAC ATI AVEA UN ASTFEL DE CAZ,AVAND IN VEDERE CA NU SE VA RESTITUI IN CAZ DE RESPINGERE IN INTREGIME A ACTIUNII???
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Alexutzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 05:58, 30 Aprilie 2010
opinia mea este ca ati facut o struto-camila cand ati solicitat aceea procura speciala si nu ati facut si o promisiune de vnazare cumparare cu plata integrala..dar cu indulgenta, se poate considera de instanta ca respectivul act tine loc si de promisiune de vanzare cumparare si de procura speciala.. incercati si actiunea care sa tina loc de act de vanzare cumparare avand in vedere ca si a retras promisiunea.. aveti posibilitatea sa obtineti o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare sau cei 60000 euro.. si da, trebuie sa achitati taxa de timbru la valoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ,niste pareri procura=vanzare-cumparare? Alexutzu Alexutzu Am urmatoarea speta si as dori sa aflu pareri: s-a semnat o procura speciala la notar prin care 3proprietari ai unui teren au imputernicit o persoana sa ... (vezi toată discuția)
Sa risc, platind taxa de timbru(aprox 7000ron),sau nu??? Alexutzu Alexutzu Am urmatoarea speta si as dori sa aflu pareri: s-a semnat o procura speciala la notar prin care 3proprietari ai unui teren au imputernicit o persoana sa ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare namian namian Buna seara, Daca am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un imobil, in 20 ianuarie 2020, ca promitent cumparator, termenul de incheiere ... (vezi toată discuția)